Annonce
Aarhus

Ny kæmpe badebro ved Moesgaard Strand er forsinket

Det er her, den lange badebro skal ligge. Arkivfoto

Bugtens længste badebro - 50 meter lang - med lang rampe til gangbesværede og kørestolsbrugere kommer i heldigste fald på plads sidst på måneden. Den har i sidste øjeblik skullet justeres af hensyn til vanddybder og for at leve op til handicap-svømmeres ønsker.

AARHUS: Den nye, 50 meter lange badebro ved Moesgaard Strand er forsinket.

Broen skulle have stået klar til de badende omkring 1. juli men står kun halvfærdig.

- Forklaringen er, at vi har været nødt til at ændre i tegningerne af broen, og nu afventer vi en tilbagemelding fra broleverandøren på, hvornår han kan have broen klar, siger Tor Albrechtsen, der er driftsansvarlig i kommunens Center for Byens Anvendelse.

Og han fortsætter:

- Broen bliver bygget i moduler, så det tager kun en uge at stille den op. Mit håb er, at vi kan nå at få den klar i denne måned.

Input fra handicappede

Og hvorfor har kommunen været nødt til at ændre tegningerne af broen, der udover opholdsplatforme, bænke og trapper ned til vandet også skal have en 25 meter lang kørestolsrampe, hvor blandt andre gangbesværede og børn kan lege langt ude i vandet ved siden af broen?

- Efter at Århus Stiftstidende bragte tegninger af broen, fik vi en henvendelse fra en handicapsvømmeklub, der er kommet med forskellige input til, hvordan broen kan komme til at fungere bedre for handicappede. Det har ført til, at vi har ændret tegningerne, siger Tor Albrechtsen og fortsætter:

- Samtidig har vanddybden givet os nogle udfordringer, der også har ført til ændringer.

Annonce

To broer bliver til en

Broen bliver placeret et par hundrede meter fra rundkørslen ved ishuset på Moesgård Strand - sydpå i retning mod det gule, stråtækte Fiskerhuset ved Giber Å. Fra grusstien og hen over sandet ned til vandkanten laves en såkaldt boardwalk, så gangbesværede og brugere kørestole kan køre ned til selve stranden, hvor de bliver mødt af en platform på 17 kvadratmeter i vandkanten.

Den nye bro - Aarhusbugtens længste - erstatter de to gamle badebroer nedenfor ishuset. De er ikke og bliver ikke stillet op igen.

Herunder kan du se den 50 meter lange badebro med handicaprampe, som den så ud på de oprindelige tegninger. Dem er der nu ændret lidt i, og derfor er badebroen endnu ikke kommet på plads ved Moesgaard Strand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Østjylland For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Annonce