Annonce
Østjylland

Ny køreplan klar: Letbanen er tilbage for fuld drift

Letbanen får ny køreplan og kommer tilbage i fuld drift. Arkivfoto: Kim Haugaard
Aarhus Letbane vender fra 30. juni tilbage til fuld drift efter et par måneder med færre afgange.

AARHUS/ØSTJYLLAND: 30. april var en stor dag for Aarhus Letbane. Efter en lang række forsinkelser og udsættelser lykkedes det endelig at åbne for driften på Grenåbanen og for trafikken på den nyanlagte bane fra Lisbjerg til Lystrup. Samtidig blev antallet af tog mellem Aarhus H og Mårslet fordoblet fra to til fire tog i hver retning på hverdage i dagtimerne.

Efter bare få dages fuld drift på alle Aarhus Letbanes strækninger, ramte virkeligheden dog letbanen og Midttrafik. Forsinkelser og aflysninger i hobetal betød, at trafikken blev indskrænket på dele af strækningen. Tilbage til to tog i timen på Odderbanen og ingen ekstra myldretidstog.

En ny køreplan, der gælder fra 30. juni, er nu offentliggjort. Justeringerne af køreplanen er lavet i tæt samarbejde mellem Aarhus Letbane og Midttrafik og betyder, at turen fra Aarhus H til Lystrup bliver tre minutter længere, mens turen den anden vej får lagt et minut oven i køretiden. Til gengæld bliver turen Aarhus H-Lystrup over Lisbjerg et minut kortere end den nuværende køreplan.

- Den nye køreplan skulle gerne give en stabil køreplan, som betyder, at vi kan holde korrespondancen mellem togene i Lystrup, forklarer planchef i Midttrafik Ole Sørensen.

Annonce
Passagerer der misser et togskifte i Lystrup risikerer at skulle vente en time før næste tog kører. Arkivfoto: Kim Haugaard

Ændrede afgangstider

Et af de store problemer ved den gamle køreplan var, at forsinkede letbanetog betød, at passagererne - der skulle skifte tog i Lystrup - først ankom til stationen, når det tog, de skulle skifte til, var kørt. Resultatet var en ventetid på op til en time, afhængigt af hvor rejsen gik hen.

- Muligheden for at passagererne kan foretage det togskift er altafgørende for letbanen, siger Ole Sørensen.

Med den nye køreplan bliver der igen fire tog i timen på strækningen mellem Aarhus H og Mårslet. Dog kører myldretidstogene på både Grenåbanen og Odderbanen først, når skolernes sommerferie er slut, men det er helt efter planen.

Samtidig er der små justeringer af afgangstiderne på de fleste af letbanens stationer, så det vil være en god idé for alle rejsende at tjekke planen inden afgang.

Du kan se den nye køreplan for trafikken på Grenåbanen her, og for Odderbanen-Lisbjergskolen/Lystrup her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce