x
Annonce
Aarhus

Ny kampagne for letbane-stop ved Den Permanente

Borgergruppe presser på for at få letbanen til at stoppe ved Badeanstalten Den Permanente. Teknik-rådmanden er ikke afvisende. Foto: Kim Haugaard

Frem til 2005 standsede Grenåbanen ved populær badeanstalt. Borgergruppe vil have stoppested genoplivet, når letbanen kører.

RISSKOV: Man skal have en bil, en cykel eller ben, der kan gå mindst 1,3 kilometer, hvis man vil besøge badeanstalten Den Permanente for foden af Riis Skov.

Siden 2005 har den eneste kollektive transportform været busstoppestedet ved Marienlund - 1,3 kilometer fra badeanstalten. For i 2005 nedlagte DSB Grenåbanens stoppested ved Den permanente.

Det stoppested skal genoplives, når Aarhus Letbane til næste år begynder at køre mellem Grenaa og Aarhus på Grenåbanens spor. Det mener i hvert fald fire århusianere, der har startet en underskriftindsamling på ønsket om at få genåbnet stoppestedet ved Den Permanente.

De fire er Viggo Jonasen, Risskov, Margrethe Bennike, Aarhus C, Thorleif Hansen, Skødstrup, og Solveig Munk, Aarhus C, og de havde mandag sidst på eftermiddagen samlet 1014 underskrifter.

Annonce

Tilgængelighed

"Det vil være helt tosset, at man undlader at gribe anledningen til at forbedre tilgængeligheden io form af et stoppested, så folk fra den indre by og fra de nordøstlige forstæder kan bruge Den Permanente uden at skulle bidrage til parkeringskaos på Salonvejen," skriver de fire i en pressemeddelelse.

Det er nemlig ikke bare badeanstalten, der trækker mange mennesker til området. Det er også Ishuset, Sjette Frederiks Kro og selve Riis Skov.

"En offentlig transportmulighed som letbanen vil aflaste skov og p-plads for kørende og parkerede biler. Derved højnes sikkerheden og luft- og støjforurening mindskes," skriver de fire.

De mener, at skoleklasser institutioner og andre grupper vil kunne tage på tur til skoven og vandet, hvis letbanen får et stoppested ved Den Permanente.

"Aarhus Kommune planlægger et stort "tilgængelighedsprojekt" i form af Den blå Rambla fra lystbådehavnen til Den Permanente Badeanstalt, og man planlægger også tilgængelighed i form af ramper og adgang for handicappede," står der i pressemeddelelsen.

Generer ikke

Da DSB nedlagde stoppestedet ved Den Permanente skyldtes det en beslutning om, at hastigheden på Grenåbanen skulle sættes i vejret.

Den tids tunge MR-tog accelerede nemlig noget langsomt.

"Med de nye el-drevne letbanetog får man så stor acceleration, at forsinkelsen ikke kan genere," skriver de fire i pressemeddelelsen.

Indsamlingen lukker torsdag 15. juni. Derefter afleveres underskrifterne til teknik- og miljørådmand Kristian Würtz, der også er medlem af Aarhus Letbanes bestyrelse.

Og Kristian Würtz er umiddelbart positiv.

- Det er en spændende tanke. Og jeg er ikke afvisende, selv om det ikke ligger i planlægningen. Derfor håber jeg, at de vil skrive til mig og bede om et møde. Så kan vi tage den derfra, siger Kristian Würtz.

Letbanens pressechef, Jens Velling, oplyser, at der rent teknisk ikke er noget til hinder for at anlægge et letbanestop ved Den Permanente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce