Annonce
Aarhus

Ny krimi til TV2 med Aarhus-aftryk

De to hovedroller i "Hvide Sande" spilles af stærke kræfter, der tidligere har været med i tv-serier med stor international succes, nemlig Carsten Bjørnlund ('Rita', 'Arvingerne', 'Liberty') og Marie Bach Hansen ('Arvingerne', 'Borgen'). Foto: Per Arnesen/TV 2
Århusiansk tv-selskab producerer ny krimi-serie, der har skuespiller opvokset i Aarhus i en af hovedrollerne.
Annonce

AARHUS: Der er mere end ét tydeligt Aarhus-aftryk på en ny krimiserie med titlen "Hvide Sande", der nu skal optages til TV2 på den jyske vestkyst.

Krimien produceres nemlig af det århusianske tv- og filmproduktionsselskab Deluca Film, der har til huse i Filmby Aarhus. Samme sted bor Den Vestdanske Filmpulje, som har støttet tv-serien, og endelig har skuespiller Marie Bach Hansen, opvokset i Borum ved Aarhus, en af de to hovedroller i serien.

‘Hvide Sande’ handler om den danske undercover-ekspert Helene og den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas, der sættes sammen som ægtepar og sendes til Vestkysten for at opklare mordet på en ung, tysk surfer, Sebastian.


Et år efter mordet står opklaringen stadig i stampe, og derfor tilkaldes Helene og Thomas, der udadtil skal leve som et par, der har søgt mod det stille liv væk fra storbyen


Mordet har rystet lokalsamfundet i turistparadiset Hvide Sande – byen, som er kendt for Vesterhavets fantastiske strande, bølgerne, klitterne, iskioskerne og lyden af klipklapperne på hovedgaden, når der skal hentes kul til grillen eller vin til solnedgangen.

Et år efter mordet står opklaringen stadig i stampe, og derfor tilkaldes Helene og Thomas, der udadtil skal leve som et par, der har søgt mod det stille liv væk fra storbyen. Men i virkeligheden skal de løse et mysterium, som viser sig at stikke dybere end nogen af dem havde troet. Og så er det ikke helt let at lade som om, man er gift, når man aldrig har prøvet det før.

Annonce

To kendte skuespillere

De to hovedroller spilles af stærke kræfter, der tidligere har været med i tv-serier med stor international succes, nemlig omtalte Marie Bach Hansen (‘Arvingerne’, ‘Borgen’) og Carsten Bjørnlund (‘Rita’, ‘Arvingerne’, ‘Liberty’).

Desuden medvirker andre store danske navne som Bodil Jørgensen, Jesper Asholt, Camilla Bendix og Bjarne Henriksen og flere andre.

‘Hvide Sande’ er skrevet af A.J. Kazinski, som dækker over krimiforfatterparret Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, der har haft stor succes med krimiromaner under pseudonymerne A.J. Kazinski og Anna Ekberg.

Annonce

Omvendt metode

Fra Deluca Film fortæller producent og direktør Morten Rasmussen, at man normalt starter med at udvikle en historie og dens karakterer, for dernæst at finde locations, der passer til fortælling og univers.

- Denne gang var det omvendt. Ringkøbing-Skjern Kommune var en del af ’Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017’, og i den forbindelse inviterede man danske og tyske produktionsselskaber og forfatter-teams til Hvide Sande med den bundne opgave at skabe en fiktionsserie med udgangspunkt i områdets natur, kultur og befolkning, fortæller producenten.

Den Vestdanske Filmpulje og Filmby Aarhus bakkede op om udviklingen, og med Kazinski ved tasterne er det lykkedes at skabe det man selv beskriver som et stærkt fundament for en original, international serie med lokal forankring.

TV2 har tidligere med stor succes vist tv-serier optaget rundt om i Danmark, blandt andet ‘Dicte’ om journalisten i Aarhus, ‘Norskov’, der foregik i Frederikshavn og senest TV2 Charlie-serien ‘Sommerdahl’, som er optaget on location i Helsingør.

‘Hvide Sande’ bliver op otte afsnit og forventes at få premiere i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Fællesråd vil beholde pukkelbump: - De er nødvendige, hvis hastigheden skal ned

Annonce