Annonce
Østjylland

Ny kritik af Ørsted-reddere: De havde mere travlt med bagerbrødet end med at hjælpe mig

30-årige Morten Pedersen fra Randers oplevede i november 2017, at de lokale Falck-reddere i Ørsted på Djursland havde mere travlt med at komme tilbage på stationen og spise eftermiddagsbrød i stedet for at hjælpe ved det trafikuheld, han selv havde været en del af. Ny frygter han, at opførslen dén dag er et udtryk for en generel tendens på stationen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Noget tyder på, at der er en tendens til, at Falck-folkene i Ørsted ikke tager deres hverv tilstrækkeligt alvorligt. Det mener i hvert fald 30-årige Morten Pedersen, der i november sidste år var involveret i et trafikuheld midt i byen.

Annonce
30-årige Morten Pedersen fra Randers oplevede i november 2017, at de lokale Falck-reddere i Ørsted på Djursland havde mere travlt med at komme tilbage på stationen og spise eftermiddagsbrød i stedet for at hjælpe ved det trafikuheld, han selv havde været en del af. Nu frygter han, at opførslen dén dag er et udtryk for en generel tendens på stationen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

ØSTED: Det vakte stor opsigt i både lokale og landsdækkende medier, da lastbilchaufføren Klaus Bach fra Hammel for en uges tid siden gik ud og offentligt kritiserede den opførsel, som to lokale Falck-reddere ifølge ham havde udvist i forbindelse med en dødsulykke i Ørsted på Djursland.

Nu viser det sig imidlertid, at lastbilchaufføren Klaus Bach fra Hammel ikke er den eneste, der i den senere tid har oplevet en kritisabel ageren hos de lokale Falck-reddere på Station Ørsted.

Det har også 30-årige Morten Pedersen fra Randers, som 5. november sidste år var involveret i et eftermiddagstrafikuheld i netop Ørsted.

Annonce

Bilen blev totalskadet

Morten Pedersen fortæller, at han den pågældende dag havde været i Rougsøhallen for at dømme to U14 håndboldkampe. Da han var færdig med dagens dont lidt efter klokken 14, satte han sig ud i sin bil og kørte mod Randers ad Rougsøvej. Men turen fik en brat ende, da en kvindelig bilist overså sin ubetingede vigepligt på Sygehusvej og kørte ud foran ham midt i Ørsted.

Morten Pedersen forsøgte at undvige. Men han kunne ikke forhindre sammenstødet, hvor især hans egen, gamle bil fik så mange buler, at den efterfølgende blev erklæret totalskadet.

Han forklarer, at han umiddelbart efter uheldet formåede at komme ud af sin bil ved egen hjælp. Men herefter måtte han have støtte fra en tililende, ældre kvinde for at komme over til en bænk i nærheden, hvor han kunne sidde og ømme sig.

Annonce

Bagerbrødet vandt

Skråt over for, hvor Morten Pedersens trafikuheld fandt sted, ligger Ørsteds Bageri. Og skæbnen ville, at der på netop denne dag holdt en ambulance lige uden for den lokale bager.

Men da de to Falckreddere, der hørte til ambulancen, kom ud med favnen fuld af bagerbrød, smed de ikke, hvad de havde i hænderne og hjalp til. Tværtimod, siger Morten Pedersen.

- De kunne se både mig og de to biler, som holdt midt på vejen og spærrede det hele. Men det fik dem ikke til at reagere. De satte sig bare ind i deres ambulance og kørte væk. Det virkede som om, de havde mere travlt med at komme tilbage på stationen for at spise bagerbrød og kager, end de havde med at hjælpe mig, siger Morten Pedersen, der dog heller ikke husker, at nogen skulle have råbt på ambulancefolkene for at få dem til at hjælpe.

Annonce

- En uforståelig opførsel

Da ambulancefolkene var kørt fra stedet, stod det klart, at Morten Pedersen ikke kunne holde til at sidde op på grund af smerter i både mave og nakke. Derfor hjalp vidnerne ham ned at ligge, mens der blev ringet 112.

Opkaldet til 112 gjorde, at den samme ambulance og de samme Falck-reddere, som få øjeblikke forinden var kørt fra stedet, vendte tilbage til uheldsstedet skråt over for bageren.

Her blev de to Falck-reddere ifølge Morten Pedersen mødt med kritik af de tilstedeværende vidner, som ikke kunne forstå, hvorfor de overhovedet var kørt væk i første omgang. Selv sagde han ikke ret meget.

- Jeg var ret fraværende, fordi jeg havde ondt og i det hele taget var chokeret på grund af ulykken. Men efterfølgende har jeg virkelig været forundret over, at de ikke hjalp. Som helt almindelig borger har man jo pligt til at hjælpe, hvis man oplever, at nogen er i nød. Og derfor kan jeg ikke forstå, at man som uddannet ambulanceredder bare kan gå videre uden at gøre noget, siger Morten Pedersen og fortæller, at de to reddere undskyldte sig med, at de ikke troede, der var sket noget alvorligt.

Annonce

Indlagt i tre dage

Morten Pedersen blev som følge af færdselsuheldet i Ørsted kørt til Randers Regionshospital.

Her blev det konstateret, at han havde fået en rift i milten, som gjorde det nødvendigt med tre dages indlæggelse. Desuden viste det sig, at lægerne måtte lægge et kateter, fordi Morten Pedersen havde fået hævelser i maven, som gjorde det umuligt for ham at tisse ved egen hjælp. Kateteret blev først fjernet efter en lille uge.

Morten Pedersen kontaktede ikke Falck efterfølgende for at klage over den kritisable ageren, han mener, de to ambulanceførere udviste ved trafikuheldet i Ørsted. For selvom han kan ryste på hovedet over, at de i første omgang kørte væk, kom de jo trods alt, da de blev tilkaldt via 112, argumenterer han.

Annonce

- Det ligner en tendens

Alligevel kan den 30-årige randrusianer ikke ryste det af sig, at han tilsyneladende ikke er den eneste, der har haft en dårlig oplevelse med Falck i Ørsted.

Derfor har han nu valgt at dele sin historie.

- Jeg har som udgangspunkt stor respekt for Falckreddere og det arbejde, de udfører. Men når nu jeg hører, at der er andre, der har oplevet noget lignende dét, jeg oplevede med Falck i Ørsted, så føler jeg, at jeg bliver nødt til at sige noget. Jeg synes, det er påfaldende, at der er tale om samme station, og hvis kritisabel opførsel er tendensen derude, så må man gøre noget for at lave det om, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce