Annonce
Erhverv

Ny landsdækkende radio får hovedsæde i Aarhus: Radio24syvs afløser skal hedde Radio 4

- Vi har haft en ambition om at komme med et bud på en radio, der spejler hele Danmark. Og vi har ønsket at lave en radio, der laver nyheds- og aktualitetsindhold, der tager udgangspunkt i det perspektiv, som danskerne har, hvor de er, siger Anne-Marie Dohm.Arkivfoto: Martin Dam Kristensen/Scanpix
Radio- og tv-nævnet har torsdag godkendt ansøgningen om sendetilladelse fra konsortium med Jysk Fynske Medier i spidsen.

Radio: Det blev et konsortium med blandt andet Jysk Fynske Medier - udgiverselskabet bag denne avis og en række andre dag- og ugeblade - der vandt udbuddet om sendetilladelsen på FM4-kanalen, som Radio24syv i dag sender på. Det oplyser Kulturministeriet.

Nyheden glæder ikke overraskende den administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør på radiostationen, der får navnet Radio 4, Anne-Marie Dohm.

- Det er super dejligt, at vi har vundet udbuddet. Vi glæder os til, at vi skal til at lave public service-radio til danskere i hele landet. Og det er dejligt, at der er en afklaring nu, for vi har travlt med at blive klar til at sende.

Konsortiet, der allerede fra 1. november 2019 skal sende radio på samme FM-kanal som Radio24syv gør i dag, består af: Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medier, Herning Folkeblad, Radio ABC, Skive Folkeblad, Flensborg Avis, Lolland-Falsters Folketidende, Nordjyske Medier og Bornholms Tidende.

Kulturminister Joy Mogensen (S) meldte tidligere torsdag ud, at FM4-udbuddet ikke bliver genåbnet.

Danmarks nye radiostation, Radio 4

Når radiolytterne fra 1. november stiller ind på den fjerde landsdækkende radiokanal på FM-båndet, vil de ikke længere høre Radio24syv. Kulturministeriet har torsdag offentliggjort, at Radio4 har vundet udbuddet om at sende mere taleradio til danskerne.

Her er fakta om Radio4:

  • Radio 4 er ejet af ni regionale mediehuse, nemlig Bornholms Tidende, Flensborg Avis, Jysk-Fynske Medier, Lolland-Falsters Folketidende, Mediehuset Herning Folkeblad, Nordjyske Medier, Sjællandske Medier, Skive Folkeblad og Radio ABC.
  • Radioen har fået sendetilladelse de kommende otte år.
  • Den skal sende døgnet rundt med en stor andel af nyproduceret indhold.
  • Hovedredaktionen kommer til at ligge i Aarhus, men der vil også være en redaktion i København.
  • Station vil få en nyhedsredaktion, som er bemandet med 30 medarbejdere.
  • Derudover vil man samarbejde med uafhængige partnere som for eksempel Folkeuniversitetet, ligesom mediehusene i ejerkredsen også vil blive en del af nyhedsovervågningen.
  • Statens driftstilskud udgør 108 millioner kroner det første år og falder herefter løbende. Det ender på 93 millioner kroner for det sidste år.
Kilder: Radio 4 og Ritzau

Ny og anderledes radio

Radio 4 bliver en anderledes radio end den radio, som Radio24syv har lavet.

- Vi har haft en ambition om at komme med et bud på en radio, der spejler hele Danmark. Og vi har ønsket at lave en radio, der laver nyheds- og aktualitetsindhold, der tager udgangspunkt i det perspektiv, som danskerne har, hvor de er, siger Anne-Marie Dohm.

- Med den kultur og struktur, som denne ejerkreds har, er det naturligt, at vi vil have dét blik på det. Men vi vil også gerne lave sjovt, eksperimenterende og nogle gange provokerende indhold, siger Anne-Marie Dohm.

Hun understreger, radioen ikke skal lave lokalradio, der distribueres over hele landet.

- Vi skal ikke lave lokale nyheder, vi skal lave landsdækkende nyheder. Men det er vigtigt, når man laver landsdækkende radio, at man får en balance i, hvor man har sit perspektiv fra.

- Derfor har det været vigtigt for os at sige, at vi skal have et tæt samarbejde med de regionale mediehuse. For det er i vid udstrækning dem, der opfanger de dagsordener og debatter, som er rigtig væsentlige, siger hun.

Annonce

Stor dag for mediekoncern

Jysk Fynske Mediers viceadministrerende direktør, Bjarne Munck, udtrykker stor respekt for Radio24syv, men Radio 4 bliver sin egen:

- Det bliver taleradio med et helt andet indhold, set fra hele landet. Vi vil være mere breddetænkende og brede de lokale nyheder mere ud. Vi vil i højere grad involvere lytterne og invitere dem indenfor til debat, siger han og kalder gårsdagens sendetilladelse en fantastisk nyhed for konsortiet.

- Det er et højt prioriteret projekt.

- Hvorfor går Jysk Fynske Medier ind i det her?

- Dels fordi muligheden foreligger, dels fordi lyd og lytning bliver endnu mere udbredt. Vi er glade for kommerciel radio, men for en publicistisk virksomhed som vores er det en fantastisk mulighed at kunne lave taleradio på de her vilkår.

- Vi vil kunne trække på det netværk af redaktionelle medarbejdere, som medierne bag konsortiet råder over i forvejen. På den måde vil vi kunne lave radio med udgangspunkt i hele landet. Radio, der er relevant for mange lyttere, siger Bjarne Munck.

Konsortiet bag Radio 4 vil kunne lave radio for 780 millioner kroner over udbudsperioden på godt otte år. Dertil kommer muligheden for reklameindtægter.

- Men det bliver i meget begrænset omfang. Vi vil ikke skræmme lytterne væk, fastslår Bjarne Munck.

Radio 4 får hovedsæde i Aarhus, og man går nu i gang med at ansatte omkring 30 redaktionelle medarbejdere, fortæller chefredaktøren, der endnu ikke vil løfte sløret for konkrete programmer, som Radio 4’s lyttere kan glæde sig til fra 1. november.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Århusiansk skole ramt af corona-eksplosion: Mere end hver fjerde er ramt af corona

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Alarm 112

21-årig fik beslaglagt bil: Havde ingen kørekort, men en gaspistol, kokain og en kniv på bagsædet

Østjylland

Tiltalt fra Hobro nægter planer om masseskyderi mod Aarhus-skole: Det var fantasier

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

Erhverv For abonnenter

Han er partner og med i 136 bestyrelser: Mød advokaten, der er en de mest magtfulde århusianere

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Annonce