Annonce
Aarhus

Ny leder af Børnenes Kontor har store planer for børnene og deres familier

Hanne Lange er ny leder af Børnenes Kontor og har ideer til nye aktiviteter. Her er hun foran pølsevognen på Harald Jensens Plads, ikke langt fra organisationens kontor. Foto: Michael Svenningsen
Hanne Lange vil lave idrætsdage, bankospil og udflugter for familier med behov for hjælp.

AARHUS: Hanne Lange har nye ideer til, hvordan Børnenes Kontor i Aarhus kan hjælpe mindrebemidlede århusianske familier og deres børn til nye oplevelser.

Hanne Lange begyndte i jobbet som leder af Børnenes Kontor 1. oktober sidste år, og hun har nye udspil i tankerne.

- Vi vil gerne gør mere for familier, der har behov. Jeg kunne tænke mig at lave idrætsdage og bankospil og at invitere familier på udflugter, for eksempel i bus til Djurs Sommerland, siger Hanne Lange, der også nævner muligheden for at lave mindre ferier for familierne.

Bankospillene med præmier kunne være gratis for dem, der ikke har råd til at betale, mens andre, der har råd, kunne lægge nogle penge, mener Hanne Lange.

Også et feriehjem ved Mariendal Strand har Børnenes Kontor. Her kan sove op til 50 personer ad gangen.

- Det bliver lejet meget ud, mest til børnehaver og institutioner, der kommer tre-fire dage ad gangen.

Hvert år laver Børnenes Kontor sommerophold ved Mariendal for 8-12-årige børn, der ellers ikke har mulighed for at komme på ferie på grund af forældrenes økonomi.

- Ferien i 2019 begynder, når vi mødes ved busholdepladsen ved Musikhuset mandag 8. juli om morgenen og slutter lørdag 13. juli om eftermiddagen, samme sted. Alle feriebørn og personale transporteres til vores ferielejr i busser, forklarer Hanne Lange.

Annonce

Børnenes Kontor

Børnenes Kontor er en humanitær organisation, der blev startet i 1944 og har stort set samme formål i dag som dengang. Den har kontor Sdr. Ringgade 35, Aarhus. Daglig leder er Hanne Lange.

Hovedformålet er at yde hjælp til børn, unge og enlige med børn, der er økonomisk trængte og herudover rammes af sygdom, handicap eller andet, der gør, at de er havnet i en svær situation.

Børnenes Kontor tilbyder også ferieophold for skolebørn, der ellers ikke har mulighed for at komme på sommerferie.

Læs mere på www.bornenes-kontor.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce