Annonce
Kultur

Ny lokalguide skal lokke flere gæster til Aarhus: Borgerne skal vise vej til specielle oplevelser i og omkring Aarhus

Kim Rath Kofoed, også kendt som BioKim fra Kattegatcentret, er en af de lokale guider. Foto: VisitAarhus
VisitAarhus er klar med kampagnen 'Din bedste guide er lokal', hvor borgere skal komme med anbefalinger og vise vej til de bedste oplevelser.

AARHUS: En ny kampagne skal lokke endnu flere besøgende til Aarhus. Sidste sommer oplevede Aarhusregionen en stigning i besøgstallet på 12,3 procent mod en stigning på 0,4 procent for hele Danmark.

En af årsagerne var en kampagne fra VisitAarhus, hvor lokale århusianere delte deres billeder af lokale natur- og kulturperler med hashtagget #vihardethele.


Annonce

Vores erfaringer fra sidste års kampagne og den viden vi nu har fra VisitDenmarks undersøgelse, fortæller os, at vi er på rette spor, når vi beder de lokale om hjælp til at trække gæster til Aarhusregionen.

Pia Lange Christensen


I år fortsætter VisitAarhus i samme spor med en ny kampagne, hvor lokale borgere skal guide gæster til oplevelser i hele Aarhusregionen gennem personlige anbefalinger.

Kampagnen får navnet "Din bedste guide er lokal".

- Vores erfaringer fra sidste års kampagne og den viden vi nu har fra VisitDenmarks undersøgelse, fortæller os, at vi er på rette spor, når vi beder de lokale om hjælp til at trække gæster til Aarhusregionen. Der er ingen tvivl om, at det er de lokale, der kender deres eget område bedst. Det er dem, der kan give de bedste tips og tricks, uanset om du skal på vandre- eller cykeltur, på stranden eller i byen. Jeg glæder mig derfor meget til, at kampagnen nu kommer ud at leve og inspirere til de bedste oplevelser i vores destination, fortæller Direktør, Pia Lange Christensen, VisitAarhus.

Første anbefalinger er klar

De første guides er allerede tilgængelig på hjemmesiden dinlokaleguide.dk og vil blive fulgt af flere henover året. Ambitionen er at trække gæster til fra hele Danmark og inspirere lokale til nye oplevelser i deres eget område. Lige nu kan man blandt andet finde Jon Edlund, som er kendt fra Den Store Bagedyst, som guider til fem stop i det salte og søde køkken i Aarhus.

Mens andre kommer med forslag til en kanotur på Gudenåen eller en tur på stranden i Norddjurs. Her er det Kim Rath Kofoed, kendt som BioKim fra Kattegatcentret, der viser vej.

- At være lokal guide, taler rigtig godt ind i mit daglige arbejde, for jeg brænder for at få flere til at synes, at natur og dyr er fedt. Når guiden er lokal, bliver det mere troværdigt og ægte. Jeg håber, at min guide kan gøre, at strandturen ikke bare reduceres til en gå- eller badetur, men i stedet suppleres med en sjov aktivitet som gør, at folk bruger længere tid i naturen og forhåbentlig får endnu mere lyst til at tage på tur igen, siger Kim Rath Kofoed.

’Din bedste guide er lokal’-kampagnen løber hele året.

Der kommer løbende nye, spændende guides på siden fra alle dele af destinationen. Guiderne vil variere i indhold i forhold til sæson og interesseområder, så alle typer gæster kan få glæde af dem, uanset om man skal på storbyferie, ud i naturen eller er på ferie med børn eller vennepar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Annonce