Annonce
Aarhus

Ny mærkevarebutik åbner i Aarhus: Her kan du blandt andet købe Gucci, Valentino og Burberry

Førhen har man skullet til København eller udlandet - som her i London - for at få fat i ekslusive mærker som Burberry. Det behøver man ikke længere, for snart åbner der en ny mærkevarebutik i Aarhus. Foto: Henry Nicholls

Snart kan århusianerne spare turen til København efter mærkevarer. En ny high end-butik slår nemlig dørerne op i Aarhus.

AARHUS: Snart er det slut med at tage turen over broen, hvis du er ude efter mærkevaretasker eller sko fra mærker som Gucci, Saint Laurent eller Valentino.

High end-butikken Collage the Shop rykker nemlig ind i lokalet i Vestergade 4, der tidligere rummede en del af H&Ms store butik.

Butikken kommer til at føre mærkerne Balenciaga, Bottega Veneta, Burberry, Gucci, Loewe, Saint Laurent, Stella McCartney og Valentino. Flere af dem har du tidligere skulle til København eller udlandet for at få - eller købe på nettet.

Marianne Vindum Kolenda, partner i Kontoret, der ejer bygningen i et af sine ejendomsselskaber, er glad for, at det ikke længere er tilfældet:

- Aarhus vil og kan det samme som andre storbyer. Derfor skal århusianerne have samme muligheder.

Det er endnu ikke helt på plads, hvornår butikken åbner, men Group88, der har lejet lokalet og står bag butikken Collage the Shop, fortæller, at planen er, at det bliver i slutningen af november.

- Vi har faktisk i mange år haft planer for netop at komme til Aarhus med disse mærker, men sammen med Ole Pedersen og Marianne Vindum Kolenda (fra Kontoret, red.), har vi nu fundet et smukt lokale til at kunne repræsentere nogle af verdens førende luksusmærker, siger Marius Møller, COO i Group88.

Annonce

Group88 og Collage the Shop


  • Collage the Shop er en del af Group88. Med åbningen af butikken i Aarhus, udvider Group88 deres portefølje af high-end luksus butikker.
  • Group88 er franchise partner for 10 luksusbrands, og samlet set har de over 25 års erfaring med salg af luksusmode på det skandinaviske marked.
  • Kerneforretningen består af 28 detailenheder i København, Stockholm og Oslo, som består af luksus-franchisebutikker.
  • Collage the Shop er en multi-brand store og konceptet findes allerede nu som webshop og som herrebutik i København.
  • Desuden driver Group 88 det danske og norske engrossalg af Mulberry og hele det nordiske engrossalg af Burberry.
Det er her i Vestergade 4, hvor der tidligere lå en H&M, at der i slutningen af november åbner en high end-butik under navnet Collage the Shop. Foto: Axel Schütt

Aarhus skal have et større udbud

I butikken vil det være muligt at købe sko, bælter og tasker fra nogle af de største internationale mærker, og så vil der også være et lille udvalg af tøj.

Group88 har allerede en lignede butik i Illum i København, blot til herrer. Udvalget i den nye butik kommer dermed til at henvende sig til kvinder.

At valget er faldet på Vestergade 4, er ikke en tilfældighed.

- Thomas Møller (CEO i Group88, red.) og jeg tror på, at vi med mærker som Gucci, Saint Laurent, Valentino og mange flere vil passe godt til dette område af Aarhus, hvor den kvalitative kunde allerede finder sin shoppinginspiration, siger Marius Møller og henviser til butikker som Mulberry og Utzon, der allerede ligger i Vestergade.

I Oslo har Group88 tidligere været med til at skabe en af Nordeuropas mest luksuriøse gader fortæller han:

- Så vi tror på, at vi med denne erfaring, kan være med til at bidrage til Aarhus.

Butikken kommer til at forhandle mærkerne Balenciaga, Bottega Veneta, Burberry, Gucci, Loewe, Saint Laurent, Stella McCartney og Valentino. Der findes allerede en Collage the Shop i Danmark. Den ligger i København og forhandler kun ting til mænd. Den nye får derfor de kvindelige forbrugere i fokus. Foto: Group88

Efterspørgsel på mærkevarer

I ejendomsfirmaet Kontoret vil de gerne være med til at udvikle Lille Torv og gaderne omkring til en form for high-end område, hvor udvalget af butikker med eksklusive mærker er lidt større - lidt i stil med hvad man kender fra Kongens Nytorv i København.

- Vi er meget imponerede over udviklingen i Aarhus. Vi har Michelin-restauranter, kunstmuseer, et havnebad og et internationalt anerkendt musik- og kulturliv. Dertil kommer også den imponerende udvikling af havnen. Og nu har vi også et detailudbud, der matcher den udvikling, siger Marianne Vindum Kolenda.

Derfor er de også glade for at være med til at udvikle området med udlejningen af lokalerne i Vestergade til Group88:

- Vi vil som ejer af bygningen gerne bidrage til den videre udvikling af Aarhus som en storby i stil med Hamborg eller København. Og vi er meget positive overfor den store indsats, som kommunen gør for torve og midtby i Aarhus med mulighed for udeservering og udvikling af grønne arealer. De ambitioner, som Aarhus har, og som vi sammen lykkedes med, synes vi giver detailhandlen et internationalt niveau, siger Marianne Vindum Kolenda.

De oplever også, at der fra flere sider er pres på, for at få nogle af de populære mærkevarer til byen:

- Vi oplever stor efterspørgsel fra high-end mærker, der nu gerne vil åbne i Aarhus. Og samtidig oplever vi århusianere der undrer sig over, at udbuddet ikke findes i byen. Der er mange målgrupper, der spørger efter de her lidt mere eksklusive mærker, siger hun.

Marianne Vindum Koleda fortæller, at der er en aftale på plads om endnu en luksusbutik på Lille Torv. Præcis hvilken kan hun dog ikke løfte sløret for endnu, men det bliver en butik i samme liga som Collage the Shop.

- Det er endnu et skridt i udviklingen af Lille Torv som en form for århusiansk Kongens Nytorv, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce