x
Annonce
Østjylland

Ny match-making mellem flygtninge, firmaer og ledige

Mange kontakter blev skabt ved det første match-making i april sidste år. Nu prøver Udviklingodder og Odder Jobcenter igen. Arkivfoto

Udviklingodder og jobcentret prøver igen.

ODDER: Med under 10 tilmeldinger fra lokale virksomheder aflyste Udvikling-odder og Jobcentret det andet uformelle møde mellem flygtninge og erhvervslivet i efteråret. Men nu er nyt møde på vej.

Det første møde i april sidste år var nemlig en stor succes, som resulterede i 24 praktikforløb og syv jobs. Hertil kom en del aftaler om yderligere praktikforløb.

29 virksomheder deltog dengang, og derfor kom det noget bag på arrangørerne, at kun ganske få virksomheder meldte sig i efteråret.

Annonce

Men nu skal det altså prøves igen, og derfor inviterer Udviklingodder og Jobcentret til møde onsdag 1. marts kl. 16.30-20.

- Vi inviterer 40 ledige og flygtninge, der glæder sig til at komme ud på arbejdsmarkedet. Forud vil alle tilmeldte virksomheder få tilsendt profiler på flygtningene og de ledige danskere, skriver arrangørerne i invitationen, hvor de også beder eventuelle interesserede virksomheder om at lave en profil på deres virksomhed, så de arbejdssøgende kan forberede sig til mødet.

Selve mødet, der foregår på Odder Gymnasium, starter med en velkomst af borgmester Uffe Jensen (V), hvorefter medarbejdere fra jobcentret fortæller lidt om mulighederne for at få en ny medarbejder.

Endelig kommer selve match-makingen, som reelt er en slags speeddating, hvor hver arbejdsgiver får ca. 15 minutter med de flygtninge og ledige, som har meldt sig.

Modsat det første møde bliver dette møde ikke kun for flygtninge, men også for arbejdssøgende danskere.

Af hensyn til mødeplanlægningen beder udvikling-odder om en forhåndstilmelding på vibe.elbaek@odder.dk senest onsdag 15. februar.

Sådan gik det de 44 flygtninge

På speeddatingen i april sidste år deltog 44 syriske flygtninge. Sådan er det gået dem:


 • Ordinær fuldtidsansættelse: 5
 • Ordinær deltidsansættelse: 5
 • Selvstændige: 2
 • Ansættelse med løntilskud: 5
 • SU - uddannelse: 4
 • Virksomhedspraktik, privat: 6
 • Virksomhedspraktik, kommunal: 2
 • Kommende buskørekort-forløb: 3
 • Kommende rengøringsforløb hos ISS: 6
 • Flyttet: 1
 • Barsel: 1
 • Passiv og andet: 3
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce