Annonce
Østjylland

Ny match-making mellem flygtninge, firmaer og ledige

Mange kontakter blev skabt ved det første match-making i april sidste år. Nu prøver Udviklingodder og Odder Jobcenter igen. Arkivfoto

Udviklingodder og jobcentret prøver igen.

ODDER: Med under 10 tilmeldinger fra lokale virksomheder aflyste Udvikling-odder og Jobcentret det andet uformelle møde mellem flygtninge og erhvervslivet i efteråret. Men nu er nyt møde på vej.

Det første møde i april sidste år var nemlig en stor succes, som resulterede i 24 praktikforløb og syv jobs. Hertil kom en del aftaler om yderligere praktikforløb.

29 virksomheder deltog dengang, og derfor kom det noget bag på arrangørerne, at kun ganske få virksomheder meldte sig i efteråret.

Annonce

Men nu skal det altså prøves igen, og derfor inviterer Udviklingodder og Jobcentret til møde onsdag 1. marts kl. 16.30-20.

- Vi inviterer 40 ledige og flygtninge, der glæder sig til at komme ud på arbejdsmarkedet. Forud vil alle tilmeldte virksomheder få tilsendt profiler på flygtningene og de ledige danskere, skriver arrangørerne i invitationen, hvor de også beder eventuelle interesserede virksomheder om at lave en profil på deres virksomhed, så de arbejdssøgende kan forberede sig til mødet.

Selve mødet, der foregår på Odder Gymnasium, starter med en velkomst af borgmester Uffe Jensen (V), hvorefter medarbejdere fra jobcentret fortæller lidt om mulighederne for at få en ny medarbejder.

Endelig kommer selve match-makingen, som reelt er en slags speeddating, hvor hver arbejdsgiver får ca. 15 minutter med de flygtninge og ledige, som har meldt sig.

Modsat det første møde bliver dette møde ikke kun for flygtninge, men også for arbejdssøgende danskere.

Af hensyn til mødeplanlægningen beder udvikling-odder om en forhåndstilmelding på vibe.elbaek@odder.dk senest onsdag 15. februar.

Sådan gik det de 44 flygtninge

På speeddatingen i april sidste år deltog 44 syriske flygtninge. Sådan er det gået dem:


 • Ordinær fuldtidsansættelse: 5
 • Ordinær deltidsansættelse: 5
 • Selvstændige: 2
 • Ansættelse med løntilskud: 5
 • SU - uddannelse: 4
 • Virksomhedspraktik, privat: 6
 • Virksomhedspraktik, kommunal: 2
 • Kommende buskørekort-forløb: 3
 • Kommende rengøringsforløb hos ISS: 6
 • Flyttet: 1
 • Barsel: 1
 • Passiv og andet: 3
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce