Annonce
Norddjurs

Ny millionordre til Terma: Skal udvikle beskyttelse til amerikanske fly

Det er et fly som dette - HC 130 J - som Terma skal levere udstyr til. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lystrup-virksomheden skal levere selvbeskyttelsesudstyr til amerikanske fly til en værdi af cirka 100 millioner kroner.
Annonce

LYSTRUP/GRENAA: Terma skal levere selvbeskyttelse til en stribe fly fra det amerikanske flyvevåben. Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Kontrakten med US Air Force har en værdi, der ligger på den gode side af 100 millioner kroner, og i den står at Terma, der har hovedsæde i Lystrup og produktion i Grenaa, skal levere teknologi til amerikanernes HC-130 J-fly, som er en udgave af de store Hercules-transportfly. Flys selvbeskyttelse består af forskellige ting, og kan for eksempel bestå i en slags sølvpapirsstrimler, som kan slå en fjendtlig radar fra, eller de såkaldte flares, der er udviklet til at forvirre varmesøgende missiler.

Og det er langt fra en ny opgave, som Terma begiver sig ud i. De har nemlig lavet teknologi til selvbeskyttelse siden midten af 80'erne.

- Vores selvbeskyttelsesteknologi og træningsmuligheder imødekommer et stort ønske hos de amerikanske piloter og besætninger, siger Lars Tolstrup, der er chef for forretningsudvikling i Termas nordamerikanske selskab.

Siden midten af 80'erne har Terma ifølge virksomheden selv leveret selvbeskyttelse til cirka 2.500 fly. Den nye ordre er kommet fra Lockheed Martin i staten Georgia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce