Annonce
Kultur

Ny musik ude fredag : Hugo Helmig annoncerer anden del af EP-trilogi

Hugo Helmig er klar med en ny single og udsender en EP til juni. Foto: Axel Schütt
Den populære århusianske sanger udsender fredag sin nye single "I Don't Belong". 25. juni udkommer Hugo Helmigs anden EP "Lulu Vol.2"

AARHUS: Hugo Helmig ramte et stort hul i 2019, hvor han var ved at tage sig selv og sin karriere med i faldet. Efter at have oplevet masser af succes nationalt og internationalt røg den populære sanger ind i et misbrug, som resulterede i angst og depression.

I slutningen af 2019 og begyndelsen af 2020 begyndte han at arbejde sig ud af mørket og det skete blandt andet via sangskrivning som terapi. Sidste år udsendte han EPen "Lulu Vol.1", som modtog mange rosende ord fra landets anmeldere.

Titlen på projektet var ikke helt uvæsentlig. Lulu er nemlig Hugo Helmigs kælenavn. Et navn, der minder ham om, hvem han er, og at være tro mod de værdier, som han står for.

Annonce

Første version af EP-trilogien vakte ikke den store omtale hos den faste lytterskare, men Hugo Helmig var selv så begejstret for sit nye musikalske ståsted, at han fortsatte arbejdet sammen med producer Emil Falk, og de to dykkede derfor yderligere ned i det nye musikalske ståsted.

Resultatet af de seneste seks måneders arbejde kan høres i sin fulde form til juni, hvor anden del af Hugo Helmigs EP-trilogi "Lulu Vol.2" udkommer.

Hårdt beat og bløde melodier

Fredag kan lytterne dog allerede høre den anden sang fra EPen i form af singlen "I Don't Belong", som er tilgængelig på de fleste streamingtjenester herhjemme.

- Jeg havde lyst til at lave en sang, der kombinerede et hårdt beat med bløde melodier, så vi gik i studiet med det i baghovedet. Jeg havde en tekst-idé om at forelske sig i en person fra en drøm – en person, der ikke findes i virkeligheden. Og jeg synes, at ideen passede perfekt til hårdt programmerede trap-trommer. Der opstår noget fint i spændet mellem beskidt og blødt, siger Hugo Helmig i en pressemeddelelse.


Der opstår noget fint i spændet mellem beskidt og blødt

Hugo Helmig


"I Don't Belong" er det andet udspil fra EPen. Første sang blev sendt på gaden for en lille måned siden og har blandt andet vakt begejstring i Tyskland, hvor den er med på Top 100.

Tredje del af Hugo Helmigs EP-trilogi forventes at blive udsendt i slutningen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce