Annonce
Navne

Ny musikchef på Den Jyske Opera

Dirigent Christopher Lichtenstein bliver fra 1. septemberny musikchef på Den Jyske Opera. Foto: Simona Bednarek
Annonce

NYT JOB: Den 33-årige dirigent Christopher Lichtenstein skal fra 1. september - foruden at være en del af den musikalske ledelse og leder for Den Jyske Operas Kor - også dirigere landsdelsorkestrene, når Rigoletto kommer på turné dette efterår.

Christopher Lichtenstein har været et kendt ansigt på Den Jyske Opera siden 2018, da han dirigerede den reumertnominerede Passageren. Desuden skal han i august 2021 dirigere den nyskrevne operette om Frederik den 8.s død, Inkognito Royal, på Den Jyske Opera.

Christopher Lichtenstein overtager taktstokken som musikchef og dirigent på Den Jyske Operas efterårsturné, Rigoletto, fra Tecwyn Evans, der er blevet udnævnt til kunstnerisk chef i Musikkens Hus i Aalborg.

Han er født i Bayern i Tyskland i 1986 og er uddannet ved Hochschule für Musik i Würzburg. Han fik sin debut som dirigent i 2014 med Elskovsdrikken på Staatstheater Braunschweig, hvor han efterfølgende har været fast tilknyttet som 1. kapelmester.

Christopher Lichtenstein blev tildelt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig i 2013 og modtog Bayreuth-legatet det samme år.

Udover sit arbejde med klassiske operaer og operetter (Tosca, Rigoletto, Aida m.fl.) har Christopher Lichtenstein dirigeret flere urpremierer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce