Annonce
Østjylland

Ny-nissen og den gamle julemand kører godt parløb

En sjælden pause i en travl tid. Finn Torslow og Michael Lund har nok at gøre i disse uger, hvor folk strømmer til Det Gamle Mejeri i Torrild. I dag er der dog lige tid til en kop kaffe inde i Finn Torslows showroom, som vidner om 30 år med jul. Foto: Lars Juul

Julemarkedet i Torrild fejrer i år 30 års jubilæum og lokker hvert år 12.000-15.000 gæster til byen. Avisen mødte ejerne i en velfortjent pause.

Torrild: Når man skal tjene en stor del af sine penge på 10 uger, skal der i den grad arbejdes igennem. Men det bliver der også i Det Gamle Mejeri i Torrild.

Det fortæller den gamle julemand, Finn Torslow og ny-nissen Michael Lund, nærmest i munden på hinanden, da de denne fredag formiddag tager en lille pause inde i Torslows private gemakker.

De to har kørt kommercielt parløb, siden Michael Lund i oktober 2015 overtog Finn Torslows varelager, der fylder stort set hele Det Gamle Mejeri, og som hvert år lokker 12.000-15.000 gæster til byen.

Dog hersker Finn Torslow stadig over en lejlighed og et showroom, som med al tydelighed viser, at her handler alt om jul og har gjort det i mange år.

Her er en kæmpe samling af små nissefigurer, som for 10-15 år siden gik som varmt brød, her er juleservice fra flere årtier samt masser af andre effekter, der vidner om Torslows 30 år med fokus på jul. Noget er efterhånden så gammeldags, at det kunne gå hen og blive helt retro-moderne.

- Den store udfordring er at finde på nyt. Derfor er jeg superglad for, at Finn stadig er med i forretningen. For det første er han stadig med på nye ideer, for det andet kan han stoppe mig, når jeg får ideer, han allerede har afprøvet, fortæller Michael Lund, der bor i Odder, er far til to børn og arbejder med it, når han ikke har travlt i sit nisseland.

Nej, se! Lonny Loft (t.v.) og Helle Pilgaard fra Odder besluttede sidste år, at de femover skal på julemarked i Torrild hvert år i december. Turen afslutter de med en lille en på Jernbanerestauranten ved banegården. Foto: Lars Juul

Nyheder hvert år

67-årige Finn Torslow er omvendt glad for, at en yngre nisse i dag står for det overordnede ansvar for julemarkedet.

For trods sin korte nissekarriere bidrager Michael Lund også med ideer, som seniornissen aldrig selv havde tænkt på. Eksempelvis har man de sidste par år kunnet få skrevet navne eller vers på glaskugler. Og i et hjørne af julemarkedet kan man i år selv tage julefotos af familiemedlemmerne med sin telefon. Selvfølgelig ser nisserne helst, at man også lægger billedet ud på Facebook-siden "Jul i Det Gamle Mejeri Torrild."

- Michael har meget mere styr på it end jeg. Så det kører bare i år, hvor vi har haft 74.000 mennesker forbi vores Facebookside, siger Finn Torslow, der til gengæld var uundværlig, da al julelyset skulle sluttes til før den første åbningsweekend i oktober. For kun han kender de 65 steder i Det Gamle Mejeri, hvor der skal trykkes på knapper.

- Du skal da også skrive, at vi på nuværende tidspunkt har haft 15 pct. flere gæster end på samme tidspunkt sidste år, siger Finn Torslow, der de sidste 30 år hvert år har forsøgt at præsentere nyheder, som kunne give ham omtale.

Det har været "Danmarks største julemand" (et skilt, red.), en snemaskine, mens disse endnu var nye på markedet eller en sag, hvor han kom i klammeri med Danmarks Naturfredningsforening, fordi han havde stillet sit nisseskilt i det åbne landskab udenfor bygrænsen. Torslow nægter bestemt, at han gjorde det sidste for at få omtale.

- Selvfølgelig vil jeg gerne i avisen eller på tv, men efterhånden har vi været her så længe, at folk kender os. Jeg hilser i hvert fald hvert år på folk, som kommer tilbage for at se de nyeste varer, og som har deres børn med. Ja, nu er børnene sågar begyndt at komme med deres børn. Så julen går vist aldrig af mode, siger han.

Det Gamle Mejeri på Bygaden 30 i Torrild har åbent fredag, lørdag og søndag kl. 10-17.30 indtil søndag 18. december.

Ho-ho-ho ... Finn Torslow og Michael Lund kan se tilbage på et godt år for deres julemarked. Foto: Lars Juul
Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Multihandicappet dreng fra Aarhus er død med coronavirus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Kære læser, i nat får vi måske en århusiansk guldmedalje: Her er overblikket over OL-døgnet

Aarhus

Øl til nydelse, øl til deling og øl til mad: Aarhus Bryghus er det største i byen

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Samarbejdsproblemer er ikke nyt i danske byråd: - Politik er gennemsyret af konkurrence, og det kan skabe dårligt klima

Erhverv

Aarhus Airport åbner ny rute: Godt nyt til mode- og fodboldfans

Aarhus

Rotter kravler ind i automatiske toiletter: Det er derfor, nogle af dem er i stykker

Aarhus

Dagens corona-data: Så faldt der lidt mere ro over smittetallet

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

AGF

Larne-træner overrasket over AGF-kommentar: Vi har ikke gjort noget ved banen

Annonce