Annonce
Østjylland

Ny nord-syd vej er strategisk investering

Formanden for Nimtofte Borgerforening og Distriktsråd, Verner Stein, er glad for beslutningen om også at få lavet en cykelsti på den nye strækning. Pressebillede

Syddjurs: Syddjurs Kommune er i sidste fase af planlægningen, inden gravearbejdet kan gå i gang på en styrket nord-syd forbindelse på Djursland. I første omgang er det vejforbindelsen omkring Nimtofte, tæt på Djurs Sommerland, der skal bygges.

Byggeriet er første etape i en vejforbindelse mellem rute 21 og 16, som vil give et løft til den samlede fremkommelighed på Djursland.

Vejen skal give området bedre erhvervsmuligheder og øge bosætningen. Første etape forbinder Randersvej ved Djurs Sommerland med Frederikslundvej, så trafikken ledes uden om Nimtofte. Vejen vil derfor også forbedre trafikken mod Djurs Sommerland i højsæsonen. Vejafdelingen i kommunen venter, at gravearbejdet kan begynde i oktober. - Første etape af nord-syd vejen omkring Nimtofte er et vigtigt, første skridt mod en bedre kobling af de to statsveje rute 21 og 16. Når de næste etaper færdiggøres sydpå mod Ryomgård og Thorsager og syd mod rute 21, vil det forbedre den trafikale infrastruktur på Djursland betydeligt, siger formand for natur, teknik og miljø Kim Lykke Jensen. - Nimtofte Borgerforening og Distriktsråd ser frem til, at projekteringen af den nye omfartsvej - Nord-Syd vejen - nu går i gang. Vi ser frem til at slippe for at få store trafikmængder fra Djurs Sommerland igennem byen, ligesom det også er et håb, at den tunge trafik vil blive ført ad den nye omfartsvej ud til A16. Nimtoftes borgere ser ligeledes med tilfredshed frem til, at der bliver anlagt cykelsti langs hele strækningen fra Margrethelundsvej og frem til Djurs Sommerland, siger formanden for Nimtofte Borgerforening og Distriktsråd, Verner Stein. Første fase af nord-syd vejen ventes færdig i forsommeren 2019.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce