Annonce
112

Ny påsat brand: Samme bil antændt to gange

En bil, der holdt parkeret i Frydenlund, blev for anden gang på et døgn antændt. Arkivfoto: Local Eyes
Den bil - der natten til lørdag udbrændte i Frydenlund - blev endnu engang antændt et døgn senere. Denne gang spredte ilden sig til to andre biler.

AARHUS: En bil, der holdt parkeret på Musvågevej i Frydenlund i det vestlige Aarhus, har over to nætter fået en hård medfart.

Natten til lørdag udbrændte den - formentlig som følge af en påsat brand. Som om det ikke var nok, måtte Østjyllands Brandvæsen natten til søndag endnu engang til Frydenlund for at slukke bilen, der igen var i brand. Inden det lykkedes Østjyllands Brandvæsen at få ilden under kontrol, havde den bredt sig til to andre biler - en på hver side. Den ene bil blev dog kun lettere skadet, fortæller vagtchef hos Østjyllands Politi, Bo Christensen.

Ved branden natten til lørdag blev tre personer set løbe fra stedet.

- I nat er der set to personer, der kørte væk på scooter, men vi har desværre ikke noget signalement, fortæller vagtchefen, der opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

- Vi vil meget gerne vide, hvis nogen har set noget.

Østjyllands Politi vil søndag være til stede i området med den mobile politistation.

Annonce

"Kun" en udrykning i nat

Bilbranden i Frydenlund kommer efter en lang række aftener og nætter med en del påsatte bil- og containerbrande.

Men hvor der de andre nætter - natten til lørdag gik det blandt andet ud over biler og containere i Frydenlund, Gellerup og Rosenhøj - var bilbranden i Frydenlund natten til søndag eneste udrykning af sin art, som Østjyllands Brandvæsen blev kaldt ud til.

Det er derfor håbet hos både Østjyllands Politi og Østjyllands Brandvæsen, at mængden af hærværk og brandstiftelser er ved at tage af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce