Annonce
112

Ny påsat brand: Samme bil antændt to gange

En bil, der holdt parkeret i Frydenlund, blev for anden gang på et døgn antændt. Arkivfoto: Local Eyes
Den bil - der natten til lørdag udbrændte i Frydenlund - blev endnu engang antændt et døgn senere. Denne gang spredte ilden sig til to andre biler.

AARHUS: En bil, der holdt parkeret på Musvågevej i Frydenlund i det vestlige Aarhus, har over to nætter fået en hård medfart.

Natten til lørdag udbrændte den - formentlig som følge af en påsat brand. Som om det ikke var nok, måtte Østjyllands Brandvæsen natten til søndag endnu engang til Frydenlund for at slukke bilen, der igen var i brand. Inden det lykkedes Østjyllands Brandvæsen at få ilden under kontrol, havde den bredt sig til to andre biler - en på hver side. Den ene bil blev dog kun lettere skadet, fortæller vagtchef hos Østjyllands Politi, Bo Christensen.

Ved branden natten til lørdag blev tre personer set løbe fra stedet.

- I nat er der set to personer, der kørte væk på scooter, men vi har desværre ikke noget signalement, fortæller vagtchefen, der opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

- Vi vil meget gerne vide, hvis nogen har set noget.

Østjyllands Politi vil søndag være til stede i området med den mobile politistation.

Annonce

"Kun" en udrykning i nat

Bilbranden i Frydenlund kommer efter en lang række aftener og nætter med en del påsatte bil- og containerbrande.

Men hvor der de andre nætter - natten til lørdag gik det blandt andet ud over biler og containere i Frydenlund, Gellerup og Rosenhøj - var bilbranden i Frydenlund natten til søndag eneste udrykning af sin art, som Østjyllands Brandvæsen blev kaldt ud til.

Det er derfor håbet hos både Østjyllands Politi og Østjyllands Brandvæsen, at mængden af hærværk og brandstiftelser er ved at tage af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce