Annonce
Favrskov

Ny plan: Ferie- og Aktivitetscenter i Haar på vej

Gårdejer Nikolaj Per Schøler, Haar, er klar med et revideret projekt for en ferieby med tilhørende udendørs aktiviteter og aqua-aktivitetspark. Nu skal der laves et tillæg til lokalplanen for området, inden planerne kan realiseres. Arkivfoto: Martin Ballund
Gårdejer Nikolaj Per Schøler er klar med en revideret plan for et feriecenter med aktiviteter ved Haar. Nu skal der laves et tillæg til lokalplanen for at bane vejen for det nye projekt.

Haar: For nogle år siden var gårdejer Nikolaj Per Schøler i Haar langt fremme med planerne om at etablere et feriecenter med tilhørende golfbane ved landsbyen.

Dengang endte projektet med ikke at blive realiseret, men nu er et nyt projekt på tegnebrættet, som Nikolaj Per Schøler forventer vil blive til virkelighed inden længe.

- Det er to et halvt år siden, jeg tog det op igen, og lige inden corona-krisen brød ud, var jeg tæt på en aftale om opstart af projektet, siger Nikolaj Per Schøler.

I det oprindelige projekt var en golfbane i det naturskønne område ved Lilleådalen en stor del af konceptet. Men dels er der etableret flere golfbaner i området, desuden er interessen for golf dalet. Derfor skal området nu bruges til andre udendørs aktiviteter til glæde for gæster på det kommende feriecenter og for de lokale.

Planudvalget har netop godkendt, at der laves et tillæg til lokalplanen for området, der baner vejen for dette.

Annonce

Aktiviteter i feriecentret:

- Mountainbike-trails
- Løberuter
- Multibane
- Shelter
- Stier
- Bueskydning
- Crossfitbane
- Dyrehold af forskellig art med en undervisnings- og naturvejlederdel
- Fiskeri
- Urte- og køkkenhave, og i det hele taget et ”jord til bord” koncept, hvor det er meningen, at restauranten vil omsætte de lokale varer til retter på menukortet.

Lokalt samarbejde

Lokalplan 322 blev vedtaget i 2012 og omfatter et område på cirka 100 hektar nordøst for Hinnerup og øst for Haar. Lokalplanens formål er at sikre, at området kan anvendes til feriecenter og golfbane.

Favrskov Kommune har nu fået en ansøgning fra Nikolaj Per Schøler, der altså ønsker at realisere et feriecenterprojekt, som i det væsentlige er i overensstemmelse med Lokalplan 322 - men uden at etablere en golfbane. Området ønskes i stedet anvendt til en række rekreative aktiviteter i tilknytning til feriecentret.

Ud over en række udendørs aktiviteter skal der laves hotel og restaurant samt wellness-faciliteter. Der skal også være en aqua-sportshal i tilknytning til feriecentret.

- Vi vil gerne samarbejde med folk i området omkring tingene. For eksempel den lokale rideklub, siger Nikolaj Per Schøler med henvisning til, at det kommende center og naturområdet gerne skal blive en del af nærmiljøet.

Stor modstand

Investorer skal med i projektet, der løber op i flere hundrede millioner kroner. Nikolaj Per Schøler understreger, at det er tæt på at lykkes.

- Vi vil gerne i gang til nytår, og efter planen skal det stå færdigt i 2022, siger han med henvisning til, at corona-krisen gør det svært at forudse, hvad fremtiden bringer. Men nu bliver lokalplanen rettet til, så der bliver mulighed for at lave feriecentret i en revideret udgave.

Da projektet for nogle år siden var aktuelt, var der modstand imod planerne. Dels blandt de lokale beboere i Haar, der frygtede både øget trafik i området og at naturen omkring landsbyen ødelægges.

Samtidig var Danmarks Naturfredningsforening på banen, idet foreningen mente, at området, hvor feriecentret og aktiviteterne skal ligge, burde fredes - og dermed ikke kan bruges til byggeri og anlæg af aktiviteter.

Men i 2011 afsagde Fredningsnævnet en kendelse, der fastslog, at Favrskov Kommunes kommeplan samt lokalplan 322 sikrer de hensyn, som DN ønskede at opnå med en fredning.

For nogle år siden omfattede planerne om et feriecenter ved Haar også en golfbane. Men det er nu droppet, da efterspørgslen er dalet. Nu skal der være mountainbike-bane og andre anlæg i området. Arkivfoto: Martin Ballund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce