Annonce
Aarhus

Ny plan for Frederiksbjerg: 60 nye træer og 150 nye parkeringspladser

Den nye plan rummer en større omstrukturereing af Frederiksbjerg. Foto: Axel Schütt
Rådmand Bünyamin Simsek har netop lanceret en plan for Frederiksbjerg, der skal gøre området mere trygt og trafikvenligt.
Annonce

AARHUS: 60 nye træer og op til 150 nye parkeringspladser. Sådan lyder den nye plan for Frederiksbjerg, som Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, netop har lanceret.

Planen er omfattende og indeholder blandt andet forslag om at ensrette flere gader, om at lave beboerparkering og skråparkering og at ændre flere gadehjørner med plads til både parkering og grønne områder.

- Det har været en stor opgave at få enderne til at nå sammen i denne plan, men det glæder mig, at det ved en systematisk gennemgang af gaderne på Frederiksbjerg er lykkedes at finde flere end hundrede p-pladser, samtidig med at området bliver fredeligere at bevæge sig rundt i, og vi får plads til flere træer, siger rådmanden i en pressemeddelelse.

Egentlig skulle planen allerede rulles ud i foråret i år, men på grund af forskellige praktiske forhindringer og udbudsregler, bliver det først sidst på året.

- Det er beklageligt, at det har trukket ud, men det er afgørende, at beboerne får en ordentlig gennemtænkt løsning, som virker, og som er til glæde for så mange som muligt, siger rådmanden.

Beboere på Frederiksbjerg vil altså kunne se ændringerne over det næste stykke tid, faktisk allerede fra denne uge. Arbejdet er nemlig gået i gang i Gerlachsgade, hvor der bliver etableret 10 nye parkeringspladser, ligesom der bliver lagt ny belægning og lavet ny beplantning. Derudover bliver der lavet bedre forhold for fodgængere, bedre trafiksikkerhed, mere kapacitet i affaldscontainerne og to nye grønne opholdsarealer.

Gravemaskinerne går altså i gang allerede nu, og mens man er i gang, planter man også flere træer på hele Frederiksbjerg. Arbejdet begynder sidst i 2019, og det forventes, at områdets nye beboerparkering træder i kraft i starten af 2020.

Her kommer de store ændringer

  • Gerlachsgade ombygges, så der etableres 10 ekstra p-pladser.
  • Der etableres 25 nye p-pladser på Ingerslevs Boulevard.
  • Stadion Allé ensrettes, og der etableres 32 nye p-pladser ved skråparkering.
  • Derudover forventer kommunen at kunne etablere 40-80 nye parkeringspladser på boligvejene.
Planen rummer både træer, ensretninger og ombygninger. Illustration: Aarhus Kommune
Første sted, hvor man vil kunne se forandringerne, er i Gerlachsgade. Illustration: Aarhus Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Annonce