Annonce
Aarhus

Ny podcastserie: Historier vi aldrig glemmer

Gennem 2019 fortæller Århus Stiftstidende om arbejdet med nogle af de største historier i nyere tid på avisen. Vi starter med udrulningen af sagen om "Skandalechefen".

AARHUS: Hos Århus Stiftstidende har vi netop lanceret en ny podcastserie. "Historier vi aldrig glemmer" hedder den, og den skulle allerede gerne ligge klar til at blive lyttet, når du læser det her.

I anledning af vores 225 års jubilæum har vi nemlig hevet en stribe af vores journalister med en tur i studiet, hvor de fortæller om en historie, der har fyldt ekstra meget i deres karriere. I serien kommer vi vidt omkring, blandt andet til en svindlerkok, en stikker fra anden verdenskrig, fem søstre med den samme dødelige sygdom og en skandaleramt chef hos Aarhus Kommune. Der kommer et afsnit hver måned i 2019, startende med februar.

Det første afsnit er faktisk tre afsnit, som omhandler netop denne chef - Claus Pedersen - der i løbet af 2016 og 2017 fik tilnavnet skandalechefen. Det gjorde han på baggrund af en række artikler, som Morten Svith skrev, og som afdækkede korruption, sexchikane, uretmæssige fyringer og meget andet.

"Da Ernest & Young gik ind i sagen, fik vi bekræftet at alt det, jeg havde gravet frem, var rigtigt. Det var bare værre," som Morten Svith selv siger.

Du kan lytte til podcasten i toppen af siden, eller du kan høre det i podcast-app'en på din smartphone. Du finder den ved at søge på "Historier vi aldrig glemmer" der, hvor du plejer at lytte til podcasts.

Annonce

Afsnit 2

Afsnit 3

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hvor kan borgerne få indflydelse på Kongelunden?

Med Aarhus Kommunes accept af en generøs donation fra Henrik Lind Invest og Salling Fondene har den forud for en borgerinddragelsesproces stoppet diskussionerne om, hvorvidt Stadion og Væddeløbsbanen fortsat skal have de nuværende placeringer. Det skal de. Punktum. Stor tak til velhavere og fonde, som gerne vil gøre noget godt for Aarhus. Det er især virksomhederne AGF-fodbold og Væddeløbsbanen, glade for – og det er borgerne i Aarhus også. Driften af de to store arealer og bygninger skal hænge sammen: Det skal der også styr på, som Henrik Lind understregede i mandags. Gad vide, hvordan det påvirker resten af projektet? Hvad er der så tilbage for den almindelige borger i Aarhus at blive borgerinddraget om? Og hvordan? Vi peger på følgende: Trafik og parkering: Lad os tænke langsigtet og klimastrategisk. • Lad være med at udvide vejnet og parkeringskapacitet: Vi ved, at antallet af biler øges, og lynhurtigt er vi lige vidt. Luft- og støjforureningen øges også. • Lav shuttlebus-transport. Forbedr den offentlige bustrafik. Lav gode cykelparkeringsforhold. Bynaturen: Lad os passe på den og være varsom med byfortætning. • Vi skal passe meget på, at området ikke bliver en stor forretning for event- og naturunderholdning, hvor tilrettelagte oplevelser er blevet tegnet og fortalt i stykker. • Vi har brug for det ufriserede landskab med mere eller mindre fremkommelige stier, hvor vi kan finde ro – tæt på byen. Kort vej til grønne områder har stor betydning for sundheden. • Borgmesteren har lovet at undgå boligbyggeri, men boligbyggeri er bare én måde at byfortætte på: Det gør man også ved at lave parkeringshuse, bygge hoteller, erhverv m.m. Vi skal nøje overveje placering og omfang af den form for byfortætning, og om vi ønsker den? Idræt og kultur: Lad os få det til at hænge godt sammen med bynaturen. • Det er et puslespil at få plads til alle nuværende sportsaktører, og vi håber, at der vil blive taget hensyn til naboerne og de grønne områder. Ikke alt bynatur og ikke alle idrætsgrene har rige onkler – vi håber, at når det regner på præsten, kommer det også til at dryppe på degnen, så vi får en helhedsløsning for området. • Vi foreslår, at klimatemaet skal være en underliggende tråd i udviklingen af området. Herunder at der for fondsmidler bygges et Klimacentrum; et oplevelses- og formidlingsmuseum, som vil være relevant for brede borgergrupper. Borgerinddragelse: Hvordan kan den foregå? • Vi foreslår, at der bl.a. etableres et borgerpanel. Blandt en gruppe borgere fra hele byen, som har meldt sig til at deltage, udtrækkes en større gruppe ved lodtrækning under hensyntagen til køn, alder m.m. Panelet holder møder, styres af en moderator og får hjælp fra et sekretariat, som skriver, finder fagpersoner og materiale. Alle borgere kan følge med i arbejdet og har adgang til referater, materiale m.m. på kommunens hjemmeside og inviteres til et offentligt borgermøde. Konklusionen videregives til byrådet som en del af et beslutningsgrundlag.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Annonce