Annonce
Navne

Ny professor forsker i, hvad smerter i mund og ansigt betyder for vores ernæring og sundhedstilstand

Lene Baad-Hansen er fra 1. april ny professor i kroniske mund- og kæbesmerter og ernæring ved Aarhus Universitet, Health. Foto: Jann Zeiss

Nyt job: Hvordan påvirker smerter, manglende tænder eller tørhed i munden vores ernæring? Og er der en sammenhæng mellem det, vi spiser i barndommen, og vores risiko for at udvikle kæbesmerter og hovedpine som voksen? Det undersøger Lene Baad-Hansen, der er ny professor på Aarhus Universitet.

Ph.d. og dr.odont. Lene Baad-Hansen har gennem en årrække forsket i orofaciale smerter, det vil sige smerter i mund og ansigt. Som ny professor på Institut for Odontologi og Oral Sundhed styrker hun forskningsområdet ved også at undersøge, hvilke sammenhænge der er mellem orofaciale smerter og nedsat funktion i mund og kæbe, på den ene side, og vores sundhed, ernæring og valg af fødevarer, på den anden side.

Lene Baad-Hansen, der er uddannet tandlæge, samarbejder bl.a. med epidemiologer, genetikere, biologer og fødevareforskere i sine forskningsprojekter. Den interdisciplinære forskning kommer de mennesker til gode, der lider af kroniske mund- og ansigtssmerter og har problemer med at tale, tygge og synke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce