Annonce
Navne

Ny professor giver klimaforskning et skud energi

Peter Langen, Brønshøj, skifter sin lederpost ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, ud med et professorjob ved Institut for Miljøvidenskab og iClimate på Aarhus Universitet. Privatfoto

Peter Langen, Brønshøj, skifter sin lederpost ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, ud med et professorjob ved Institut for Miljøvidenskab og iClimate på Aarhus Universitet. Han skal stå for opbygningen og udviklingen af instituttets forskning i klimamodellering. Ambitionen er, at Aarhus Universitet skal være blandt de bedste i verden til klimamodellering.

"Aarhus Universitet har gjort et scoop med ansættelsen af Peter Langen. Det kommer til at betyde rigtig meget for vores klimamodellering at have ham med på holdet, og det er en klar styrke, at han har så stor en viden om klima og naturen i Arktis," forklarer institutleder Carsten Suhr Jacobsen i en pressemeddelelse.

Peter Langen har gennem de seneste tre år ved DMI primært ledet klimaforskningen. Tidligere har han forsket i klima og Arktis samme sted samt undervist ved Københavns Universitet og Stockholms Universitet.

Han vil på Aarhus Universitet blandt andet bidrage med forskning i arktiske forhold, og hvordan det, der sker på lavere breddegrader, har betydning for arktiske forandringer, samt hvordan globale klimaforandringer kan komme til udtryk i Danmark.

Peter Langen er født i Kolding i 1978 og uddannet kandidat i geofysik ved Københavns Universitet i 2002. Han blev efterfølgende ph.d. samme sted i 2005 og fortsatte som postdoc indtil 2009.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Pendlerne om letbanen: Langt bedre end sit rygte, men informationsniveauet kunne være bedre

Annonce