Annonce
Navne

Ny professor skal lede forskning i lindrende behandling

Cand.psych., ph.d. Mai-Britt Guldin, Aarhus, er ansat som ny professor i rehabilitering og palliation ved Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet. Pressefoto

Nyt job: Cand.psych., ph.d. Mai-Britt Guldin, Aarhus, er ansat som ny professor i rehabilitering og palliation ved Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.

Hun bliver samtidig forskningsleder for Rehpa, som er Danmarks nationale videnscenter for rehabilitering og palliation, dvs. lindrende behandling af personer med livstruende sygdom, og her passer Mai-Britt Guldin og hendes forskning på bedste vis til den nye stilling, skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Mai-Britt Guldin har siden 2006 lavet forskningsprojekter indenfor palliativ indsats med fokus på tab, sorg, pårørende og psykisk lidelse med et overordnet tema om at forebygge lidelse og forbedre hjælpen til mennesker med kronisk og livstruende sygdom.

Annonce

Siden 2016 har hun sammen med kolleger kørt forskningsprogrammet Tab & Sorg på Forskningsenheden for almen praksis, hvor hun har medvirket til systematiske studier om danskernes reaktioner på tab og nogle af verdens største studier om sorg.

Hun har desuden været tilknyttet som underviser på en række institutioner.

Mai-Brit Guldin er forfatter til fem bøger om tab og sorg, en lang række bogkapitler indenfor palliativ indsats, og hun er skribent på bl.a. Netdoktor og Altompsykologi samt en meget populær foredragsholder.

Den nye professor er uddannet cand.psych. fra Aarhus Universitet i 1998 og specialist i psykoterapi i 2007. Hun forsvarede sin ph.d.-afhandling ved Aarhus Universitet i 2012 og var derefter postdoc og seniorforsker ved Forskningsenhed for almen praksis i Aarhus og Enheden for lindrende behandling, Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital.

Mai-Britt Guldin bor i Aarhus Midtby med sin kæreste og to børn på hhv. 20 og 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce