Annonce
Sport

Ny profil trak Bears til stor sejr i Ungarn

Nimrod Hilliard leverede en flot debut for Bakken Bears i Ungarn. Foto: FIBA
Et brændt straffekast tre sekunder før tid er den eneste salt i såret på en ellers flot aften for Bakken Bears, der nu kun er én sejr fra at gå videre i Europe Cup.
Annonce

BASKETBALL: Det var ikke til at se, at Nimrod Hilliard kun har været en del af Bakken Bears siden i torsdags.

Den amerikanske point guard spillede en fremragende kamp onsdag - og lod også til at gøre sine holdkammerater bedre - da århusianerne vandt en fornem sejr på udebane i Ungarn mod Egis Körmend.

Hilliard scorede 19 point og lavede seks assists i 86-80-sejren over det hidtil ubesejrede hold i FIBA Europe Cup.

Sejren betyder, at Bears udligner nederlaget til samme hold i Aarhus, der også var på nøjagtig seks point. Det sidestiller de to hold på førstepladsen i gruppen.

Nu skal Bakken Bears "bare" vinde én af de to sidste kampe - enten i Finland på onsdag eller på hjemmebane mod polske Legia Warszawa - for at gå videre.

FIBA Europe Cup

  • Egis Körmend - Bakken Bears 80-86
  • Periodecifre: (25-21), (16-20), (19-19), (20-26)
  • Egis: Frank Turner 44, Krisztofer Durázi 17, Justin Edwards 16
  • Bears: Nimrod Hilliard 19, Ryan Evans 16, Darko Jukic 14, Michel Diouf 14, Adama Darboe 7, Morten Sahlertz 6, Tylor Ongwae 5, Chris Ortiz 3, Jonathan Galloway 2
  • Rebounds: Egis 35, Bears 33
  • Sted: Kórmend Arena, Ungarn
  • Gruppe H: 1. Bears 3 sejre, 1 nederlag - 2. Egis Körmend 3,1 - 3. Legia Warszawa 1,3 - 4. Kataja 1,3
Annonce

Hilliard og de gamle kendinge

Bakken Bears' spil har i begyndelsen af denne sæson lidt under, at amerikanske David Efianayi ikke har kunne spille point guard-positionen som trænerstaben havde tiltænkt det.

Derfor blev Nimrod Hilliard eftersendt i sidste uge for at binde trådene på holdet sammen.

Og det må man sige, at han formåede fra første aktion onsdag i Ungarn. Amerikanske Hilliard gik selv forrest og scorede et par gange bag trepointlinjen og gav plads til at også Jukic, Evans, Diouf og Darboe kunne levere rigtig flotte præstationer i udebanesejren.

David Efianayi, til gengæld, fik fem minutter på banen hvor han smed bolden væk tre gange. Et bevis på, at der var tale om rettidig omhu, da Bears-ledelsen i sidste uge valgte at tilføje Hilliard som ny mand.

De gamle kendinge på Bears-holdet dukkede dog også op og var med til at sikre sejren, da det spidsede til mod slutningen i Ungarn.

De to hold fulgtes ad og stod lige både ved pausen og før fjerde periode. Men blandt andet to trepointscoringer af Morten Sahlertz hold ungarene på afstand.

Annonce

Én sejr mere

Eneste lille saltkorn i Bakken Bears' fornemme sejr i Ungarn var et brændt straffekast tre sekunder før tid. Ryan Evans havde med to forsøg fra linjen mulighed for at bringe udeholdet op med syv point.

Men han scorede kun på det ene, og dermed vandt Bakken Bears med præcis samme difference som de tabte med i Aarhus til Egis Körmend.

Reglerne foreskriver, at hvis to hold har vundet lige mange kampe - som Bears og Körmend lige nu - afgøres placeringen af score i indbyrdes kampe. Fordi de nu også er lige her, er det pointscoren i gruppen totalt, som bestemmer de to klubbers placering hvis de vinder lige mange kampe i de sidste to runder.

Bears fik dog også en lille gave foræret fra Finland, fordi gruppens bundprop Kataja besejrede polske Legia Warszawa. Derfor vil danskerne være sikret avancement med en sejr om en uge i netop Finland. Og de kan faktisk tåle at tabe med 18 point og herefter håbe på, at Egis Körmend vinder i Polen. I så fald er de også klar til anden runde i Europe Cup.

Det var mange mellemregninger. Men først og fremmest skal Bakken Bears glæde sig over, at konklusionen onsdag var, at Nimrod Hilliard er en klar forstærkning af et i forvejen stærkt hold.

Ryan Evans (tv) kunne have sikret Bakken Bears en vigtig syvpointsejr hvis han havde scoret på et straffekast tre sekunder før tid. Foto: FIBA
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce