Annonce
Aarhus

Ny rapport om idrætten i Aarhus: Der kommer til at mangle 32 boldbaner og 22 haller i 2030

Det er blandt andet kunstgræsbaner, der kan bruges året rundt, som der er stor mangel på. Foto: Morten Dueholm
Der mangler 32 boldbaner og 22 idrætshaller i Aarhus, hvis der skal være nok til befolkningen i 2030, viser ny rapport.
Annonce

AARHUS: Indbyggertallet i Aarhus Kommune kommer i fremtiden til at stige med 5.000 indbyggere om året, men kommunens idrætsfaciliteter kan slet ikke følge med. Det viser en ny rapport, som Aarhus Kommune har fået lavet.

I rapporten, som kigger på behovet for blandt andet haller og fodboldbaner over de næste ti år, kan man læse at for at bevare den samme fordelen af borgere per facilitet som i 2015, så skal der frem mod 2030 bygges 21,8 haller og anlægges 31,7 boldbaner. Og selvom rapportens konklusioner ikke er overraskende, så skal de alligevel tages seriøst, siger rådmand for kultur og borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

- Det er jo nogle tal, der viser at byen halter meget bagud med hensyn til idrætsfaciliteter. Det betyder, at vi har brug for en budgetmodel, hvor der også er plads til fritiden, som er noget af det vigtigste for borgerne, siger han.

Rapporten lægger også vægt på at de kommende faciliteter skal bygges der, hvor borgerne er og ikke blot, hvor der er plads. Og især i midtbyen, som er et af de områder med størst behov for flere idrætsfaciliteter, kan det blive en udfordring på grund af byfortætningen, siger rådmanden.

- Problemet er at man henter en del penge ved at sælge byggeretter. Så bliver det hele fortættet og så er der ikke noget for borgerne i fritiden, og med den vækst af borgere vi har, er det vigtigt at man har råd til at betale for de her idrætsfaciliteter, siger han.

Så selvom rapportens konklusioner er vand på en allerede godt kørende mølle, nemlig den som debatten om de nye idrætsfaciliteter kører på, så er det noget helt andet, der skal til, lyder det fra Rabih Azad-Ahmad.

- Det her er endnu en analyse af det store behov for flere faciliteter, og det er godt at den er kommet. Men vi har ikke brug for flere analyser, vi har brug for handling, slutter rådmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce