Annonce
Østjylland

Ny rekord til Aktiv Ø - årets hit var en tur på bølgerne

Aktiv Ø har eksisteret i mange år, men fik for tre år siden en saltvandsindsprøjtning, der betød, at antallet af gratis tilbud til turisterne voksede markant. Hver aktivitet er drevet af frivillige kræfter, som leveres af både fastboende og besøgende. Denne sommer har en tur på vandet været det store hit. Foto: Morten Pape
Gratis færgefart har givet stort rykind på Endelave denne sommer - på øen kastede folk sig blandt andet over gratis surfer-tilbud, golf, vandreture og meget andet.
Annonce

Endelave: Det er væltet ind med turister på Endelave denne sommer. Om det er rekord-mange, der har lagt sø-vejen forbi, vides ikke endnu. Men én rekord kan øen i hvert fald mønstre.

Sonja Elgaard, som koordinerer det årligt tilbagevendende Aktiv Ø-koncept, fortæller, at interessen for de gratis tilbud, som Aktiv Ø over fem sommeruger giver, ikke tidligere har været så stor.

- Samlet set har vi haft flere end 1800 i gang i år. Til sammenligning var der sidste år - som faktisk var en okay sommer - 1648 aktiverede, siger hun om Aktiv Ø, der som tilbud skal promovere Endelave ved at plante positive minder i baghovedet på turisterne.

Annonce

Kaninoen trækker også

På programmet har været alt fra surfer-tilbud og snorkel-bingo til madlavning, lerdueskydning og vandreture, og takket være et tilbud om gratis færgefart i juli har ekstraordinært mange fundet vej til øen denne sommer.

- Man kan måske spørge: ”Der har været rigtig, rigtig mange herovre i juli. Burde det ikke give sig udslag i en større fremgang for Aktiv Ø, end vi har set?” Personligt tror jeg simpelthen ikke, vi kan få ret mange flere ud af sofaen, end vi allerede gør. Samtidig kommer rigtig mange også herover for selv at gå Kaninoen (vandrerute, der også er en hjørnesten i øens PR-arbejde, red.) Og de vandrere tæller vi ikke med i Aktiv Ø, selv om de jo i dén grad er aktiveret, siger Sonja Elgaard.

Annonce

Sejler-tilbud hittede

Sommerens Aktiv Ø sluttede i uge 31, og fordelt over de forudgående fem uger talte programmet 59 arrangementer spredt ud på 15 forskellige tilbud.

Sonja Elgaard har koordineret Aktiv Ø i de seneste tre år. Hun er nu i gang med at strikke programmet for efterårsferien sammen, og tiltaget vender helt sikkert også tilbage næste sommer, forsikrer hun. Foto: Morten Pape

Det hele er baseret på indsatsen fra i alt 38 frivillige, der hver især byder ind med lige netop, det de selv brænder for.

En dygtig crossfit-instruktør har fået sveden til at springe med en minitriatlon og fitness på havneområdet, unge har fået fodbold- og håndboldskole op at stå, lystfiskere har fanget havørreder med børn og voksne, andre har drevet øens interimistiske fem-hullers golfbane og nogle dyrket yoga.


Set med ø-øjne er Aktiv Ø vigtig for alle dem, der gerne vil have noget omsætning herovre...

Sonja Elgaard


Deltagermæssigt var årets hit ”Sejlads, sup og surf”, som 461 deltog i, oplyser Sonja Elgaard, som nu er i gang med at lægge program for efterårsferien, hvor Aktiv Ø vender tilbage - dog i en mindre aktiv udgave end i sommerugerne. I efterårsferien forventer hun et program med et eller to tilbud om dagen, hvor tallet i sommerugerne typisk er højere.

Annonce

Gang i Endelave

Det vigtigste at vise, at der sker noget på Endelave, og at turisterne får gode grunde til at vende tilbage, forklarer koordinatoren.

- Inden jeg gik på efterløn og flyttede til Endelave, arbejdede jeg i DGI, og det betyder alverden for mig at få folk ud at bevæge sig og få folk til en engagere sig som frivillige. Set med ø-øjne er Aktiv Ø vigtig for alle dem, der gerne vil have noget omsætning herovre; købmanden, kroen, campingpladsen, cafelivet. Hvis ikke der kommer gæster, bliver der heller ikke lagt penge i kassen, siger hun om den sideeffekt, Aktiv Ø skal have: mere gang i Endelave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce