Annonce
Aarhus

Ny restaurant i Skt. Clemens Stræde: All you can eat sushi og friske cocktails

Zhenbin Lin har arbejdet med sushi siden han var 18 år gammel. Nu står han bag Nori Bar, der tilbyder all you can eat. Maden bestiller du via en tablet, så den altid er frisk - og så der går minimalt til spilde. Foto: Jens Thaysen
En ny restaurant i Skt. Clemens Stræde kombinerer sushi, asiatiske forretter og cocktails.

AARHUS: En ny sushirestaurant har set dagens lys. Denne gang i Skt. Clemens Stræde 7, der tidligere blandt andet har huset en café.

Hos Nori Bar, som restauranten hedder, er konceptet all you can eat, men det er også muligt at bestille sushi fra et menukort.

- Århusianerne er klart mest til all you can eat, og det er derfor også det, der er konceptet hos os, siger Zhenbin Lin, der står bag Nori Bar.

Men selvom sushirestauranterne nærmest popper op på stribe, tror Zhenbin Lin på, at der også er plads til hans sushirestaurant. Han har nemlig valgt at kombinere muligheden for sushi med et alsidigt cocktailkort.

- Personligt elsker jeg cocktails, og jeg synes, de går godt med sushi, siger han.

Derfor er der også hyret en professionel bartender ind, der deler pladsen bagerst i restauranten med de professionelle sushikokke.

Annonce

Nori Bar

  • Du finder Nori Bar på Sankt Clemens Stræde 7, 8000 Aarhus C.
  • Der er åbent fra 11 til 23 alle ugens dage. Cocktailbaren har åbent til klokken 02 i weekenden.
  • All you can eat koster 179 kroner til frokost alle ugens dage, 228 kr. aften fra søndag til torsdag og 258 kr. aften fra fredag til lørdag.
  • Find mere information på noribar.dk.

Undgå madspild

Zhenbin Lin, der kommer fra Kina, har selv arbejdet som sushikok i flere år, og har tidligere haft en take-away restaurant i Aalborg. Han er inspireret af den kinesiske tilgang til måltidet, hvor det i høj grad handler om "finger food", altså mad man kan spise med fingrene, og gerne i små portioner som man kan dele rundt om bordet.

Hos Nori Bar kan du derfor også få forskellige asiatiske forretter, som tangsalat, forårsruller og gyoza, der en slags kinesisk dumpling. Maden bestiller du på en tablet ved bordet, og herefter sendes din ordre ud til køkkenet, der tilbereder din mad.

- På den måde sikrer vi, at maden altid er frisklavet, og at vi kun laver det, som folk kan spise, siger Zhenbin Lin.

Derfor betaler du også et vis beløb, hvis du levner mere end tre stykker.

- Det er ikke for at straffe folk, men for at udgå madspild, siger Zhenbin Lin.

Han står selv i køkkenet hver dag, men er ikke bleg for at hjælpe til med opvasken. På den måde kan han også følge med i, hvad det er, som gæsterne ikke spiser.

- Hvis der er en ret, der tit bliver efterladt, kan jeg revidere menukortet, siger Zhenbin Lin.

Nori Bar holder åbent alle dage fra klokken 11-23.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce