Annonce
Livsstil

Ny restaurant: Nu kan du snart 'Pilke' fisk og skaldyr på Klostertorvet

Pilk åbner 1. juni i lokalerne, der tidligere husede Ministeriet ved siden af Café Smagløs. Foto: Flemming Krogh

Tidligere køkkenchef på Canblau åbner sin egen fiske- og skaldyrsrestaurant i lokalerne, hvor Ministeriet engang holdt til.

Annonce

AARHUS: Der har været forsøgt et par forskellige ting, siden Ministeriet lukkede i starten af 2017. Nu forsøger en ny restauratør sig i lokalerne ved siden af Café Smagløs på Klostertorvet.

36-årige Anders Holm Kiel Nielsen, der hidtil har været køkkenchef hos en af naboerne Canblau, starter sin egen fiske- og skaldyrsrestaurant med navnet Pilk.

Stedet får plads til 34 gæster i restauranten og desuden godt 10 i baren, hvor der efter spansk model satses på gæster til et glas samt snacks som for eksempel rejer eller østers.

- Det er den klassiske del af Pilk, siger restauratøren til Århus Stiftstidende.

- Selve restauranten får et ret moderne præg i tilberedningsmetoder og sammensætninger. Det bliver for eksempel kød sat sammen med fisk - i starten er det oksehaleragout sammen med pighvar. Det bliver ikke et dogme-køkken, men vi kommer til at lege lidt med tingene.

Anders Holm Kiel Nielsen oplyser, at friskhed bliver et af de helt store nøgleord, og derfor får han kun fisk og skaldyr fra Nordjylland, hvor han selv oprindeligt er fra, direkte fra auktion.

- Så ved jeg, det er det friskeste af det friskeste, og at det er af høj kvalitet. Friskheden gælder også grøntsager, som jeg får fra Mols. Økologiske grøntsager, som skal være så friske, at de nærmest ikke har nået at være på køl. Det er sådan, jeg helst arbejder med maden - det skal være friskt, det skal være delikat og det skal være sæson, konstaterer han.

Pilk åbner fredag 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce