Annonce
forside

Ny retrobutik med kunst

Fund og Kunst har åbnet pop-up butik i lokalerne på Nørrebrogade 10. Pressebillede

Byliv: På Nørrebrogade har en ny butik nu set dagens lys, nemlig retrobutikken Fund & Kunst. Den begyndte i sidste sommer som en webbutik med antik, retro, møbler og interiør samt kunst.

Nu åbner den fysiske butik, dog med en begrænset levetid frem til og med 31. maj, hvorefter bygningen skal rives ned.

- Vi startede, fordi vi har en passion for design og kunst. Ikke alle har interesse i at bruge fritiden til at gennempløje landet, aviser og websites for gode genbrugsfund. Vores håb er, at vores kunder finder netop lige det fund, der gør deres bolig unik, siger indehaverne Gitte Dahlgren Korr og Ole Lynggaard.

pcb

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce