Annonce
Aarhus

Ny roman: Kærlig karikatur af en klimatosse

Mette Reinhardt Jacobsen er ude med sin fjerde roman. Emnet er aktuelt. Den handler om en klimatosse. Foto: Jens Thaysen
Roman-hovedpersonen Bitte vil lave verden om, men har svært ved at blive på egen banehalvdel.
Annonce

AARHUS: Vi oplever det alle lige nu. Hvor store afsavn kan man egentlig affinde sig med, når man er et voksent menneske, der er vant til mange privilegier?

Det undersøger den århusianske forfatter Mette Reinhardt Jakobsens i sin nye roman "Den dag Bitte blev bæredygtig", der udkommer 7. april. Den er en kærlig karikatur af en klimatosse.

Vi lever i forbuddenes tid. Når vi ikke bekæmper en verdensomspændende virus, skal vi spise mindre kød, køre mindre i bil, spare på vandet, undgå plast, flyrejser og helst ikke streame for meget Netflix.

I romanen møder vi kvinden Bitte, som, godt provokeret af omgivelsernes apati og laden-ståen-til, en dag beslutter sig for at tage ansvar – hun vil leve langt mere bæredygtigt. Bitte går derfor på barrikaderne med de midler, der nu engang står til rådighed i forstadens parcelhuskvarter.

Hendes gejst er stor, men desværre for den almindelige ro og orden kan hun ikke lade være med også at stikke næsen i andres anliggender. Tingene løber derfor hurtigt løbsk for hovedpersonen, og det resulterer i en række absurde situationer.

Bogen og forfatteren

  • "Den dag Bitte blev bæredygtig". Roman af Mette Reinhardt Jakobsen.
  • Udgives: 7. april. 121 sider. 199 kroner.
  • Reception i Byens Bogcafe i Aarhus er foreløbig udskudt på grund af corona-situationen.
  • Forfatteren Mette Reinhardt Jakobsen er cand. mag i fransk og medievidenskab samt uddannet fagjournalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Denne er hendes fjerde roman. Til daglig bor og arbejder hun i Århus.
  • Byens Forlag driver bogcaféer i København, Århus og Vejle som udadvendte kontorer.
Annonce

Mangel på impulskontrol

"Den dag Bitte blev bæredygtig" handler om, hvordan man som menneske forholder sig til klimaproblematikken, fortalt med humor.

- Det sympatiske ved Bitte er, at hun oprigtigt ønsker at ændre på tingenes tilstand og stilstand. Hun kigger på, hvad hun selv kan gøre, og så handler hun på det. Problemet er, at hun ikke formår at blive på sin egen banehalvdel. Lad os bare sige, hun har en pæn mangel på impulskontrol, siger forfatteren i en pressemeddelelse.

- Litteraturen, og kunsten generelt har en vigtig rolle i forhold til at holde et spejl op, som læseren, beskueren eller lytteren kan betragte sig selv i. Jeg håber, at man, når man er færdig med at krumme tæer over Bitte og hendes bestræbelser, lige kigger lidt indad og overvejer, hvilket hold man egentlig selv helst vil spille på, siger Mette Reinhardt Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce