Annonce
Indland

Ny sæson af populær Netflix-serie høster anmelderroser

- Rul gardinerne for, sæt telefonen på lydløs og gør klar til uhæmmet tv-kiggeri, skriver anmelderen fra britiske Telegraph.

"House of Cards" er tilbage med en ny sæson, og de fleste anmeldere er begejstrede.

Frank Underwood er tilbage.

Den nye sæson af tv-serien "House of Cards" havde premiere tirsdag morgen klokken 9:01 dansk tid på streamingtjenesten Netflix.

Såvel danske som udenlandske anmeldere er begejstrede for gensynet med den kyniske politiker Frank Underwood og hans tilsyneladende endeløse kamp for at opnå mere magt.

- Træk gardinerne for, sæt telefonen på lydløs og gør klar til uhæmmet tv-kiggeri, skriver anmelderen fra den britiske avis The Telegraph, der giver sæson fem af "House of Cards" fire ud af fem stjerner.

Helt så begejstret er det danske medie Soundvenue ikke.

- Femte sæson er mere metodisk syvkabale end kunstfærdigt konstrueret korthus, skriver Soundvenues anmelder.

Den nye sæson får dog alligevel fire ud af seks stjerner af mediet.

Det britiske film- og tv-magasin Empire kalder Frank Underwoods nyeste eskapader for "en af seriens bedste sæsoner".

Mediet tildeler den nye sæson fire ud af fem stjerner.

Ekstra Bladets anmelder har kun set de første tre afsnit af den nye sæson, men mener allerede, at serien er tilbage i topform.

Den danske avis giver de tre første afsnit fem ud af seks stjerner.

- Efter et par sæsoner, hvor tempoet faldt, og spændingen blev udvandet og svækket, virker det, som om at seriens bagmænd har fundet ny ilt, skriver Ekstra Bladets anmelder.

Amerikanske Hollywood Reporter er noget mere kritisk.

Deres anmelder opsummerer således sæson fem meget hurtigt.

- Starter kedeligt, men bliver sjov mod slutningen, skriver anmelderen, der hverken tildeler stjerner eller karakter.

Første sæson af "House of Cards" udkom i 2013.

Siden har serien modtaget adskillige nomineringer og priser ved blandt Emmy-prisuddelingen og Golden Globe Awards.

Kevin Spacey, der spiller seriens hovedrolle, vandt blandt andet prisen for bedste mandlige skuespiller ved Golden Globe-uddelingen i 2015.

"House of Cards" er en genindspilning af en britisk miniserie fra 1990. Serien er baseret på en roman af forfatteren Michael Dobbs.

Alle 13 afsnit af den nye sæson af "House of Cards" er tilgængelige på Netflix. Her kan man også se de fire forrige sæsoner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Påbud til kommunens sygepleje-indsats i en del af Aarhus: - Kritikken hører til noget af det værste, jeg har set

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce