Annonce
Indland

Ny sæson af populær Netflix-serie høster anmelderroser

- Rul gardinerne for, sæt telefonen på lydløs og gør klar til uhæmmet tv-kiggeri, skriver anmelderen fra britiske Telegraph.

"House of Cards" er tilbage med en ny sæson, og de fleste anmeldere er begejstrede.

Frank Underwood er tilbage.

Den nye sæson af tv-serien "House of Cards" havde premiere tirsdag morgen klokken 9:01 dansk tid på streamingtjenesten Netflix.

Såvel danske som udenlandske anmeldere er begejstrede for gensynet med den kyniske politiker Frank Underwood og hans tilsyneladende endeløse kamp for at opnå mere magt.

- Træk gardinerne for, sæt telefonen på lydløs og gør klar til uhæmmet tv-kiggeri, skriver anmelderen fra den britiske avis The Telegraph, der giver sæson fem af "House of Cards" fire ud af fem stjerner.

Helt så begejstret er det danske medie Soundvenue ikke.

- Femte sæson er mere metodisk syvkabale end kunstfærdigt konstrueret korthus, skriver Soundvenues anmelder.

Den nye sæson får dog alligevel fire ud af seks stjerner af mediet.

Det britiske film- og tv-magasin Empire kalder Frank Underwoods nyeste eskapader for "en af seriens bedste sæsoner".

Mediet tildeler den nye sæson fire ud af fem stjerner.

Ekstra Bladets anmelder har kun set de første tre afsnit af den nye sæson, men mener allerede, at serien er tilbage i topform.

Den danske avis giver de tre første afsnit fem ud af seks stjerner.

- Efter et par sæsoner, hvor tempoet faldt, og spændingen blev udvandet og svækket, virker det, som om at seriens bagmænd har fundet ny ilt, skriver Ekstra Bladets anmelder.

Amerikanske Hollywood Reporter er noget mere kritisk.

Deres anmelder opsummerer således sæson fem meget hurtigt.

- Starter kedeligt, men bliver sjov mod slutningen, skriver anmelderen, der hverken tildeler stjerner eller karakter.

Første sæson af "House of Cards" udkom i 2013.

Siden har serien modtaget adskillige nomineringer og priser ved blandt Emmy-prisuddelingen og Golden Globe Awards.

Kevin Spacey, der spiller seriens hovedrolle, vandt blandt andet prisen for bedste mandlige skuespiller ved Golden Globe-uddelingen i 2015.

"House of Cards" er en genindspilning af en britisk miniserie fra 1990. Serien er baseret på en roman af forfatteren Michael Dobbs.

Alle 13 afsnit af den nye sæson af "House of Cards" er tilgængelige på Netflix. Her kan man også se de fire forrige sæsoner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce