x
Annonce
Kultur

Ny sæson med teaterforestillinger på Horsens Ny Teater

Corona-krise eller ej. På den anden side lokker Teaterforeningen Horsens med et nyt sæsonprogram, som begynder til september. Billetsalget er gået i gang på nettet. PR-foto
Billetsalget er gået i gang på nettet til efterårets og forårets forestillinger.

Horsens: Mens flere af forårets teaterforestillinger er blevet udskudt eller aflyst på grund af coronavirus, er Teaterforeningen Horsens klar med et nyt program for efteråret 2020 og første del af 2021.

Foreningen har indkøbt teaterforestillinger for både børn og voksne og noget for enhver smag, så alle har noget at glæde sig til på den anden side af corona-krisen.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, hvori den tilføjer, at den har valgt at holde fast i den planlagte salgsstart 24. marts.

- Datoen for foreningens salgsstart har været planlagt længe, og programmet har mere eller mindre været fastlagt og indkøbt siden december. Vi har i foreningen besluttet at holde fast i datoen for salgsstart og håber, at de forskellige forestillinger på programmet måske kan give den enkelte teatergæst noget at se frem til i denne tid, forklarer Lone Wessel på vegne af teaterforeningen.

Annonce

Sjove, musikalske og dramatiske liveoplevelser

Sæsonen, der starter i slutningen af september, kommer blandt andet til at byde på to store operetter; ”Sommer i Tyrol” og ”De tre musketerer”, komedieklassikeren ”Den gerrige” og mange andre sjove, musikalske og dramatiske teaterforestillinger.

Der bliver også masser af oplevelser for børn i alle aldre og barnlige sjæle: Blandt andet Robin Hood samt ”Sværdet i stenen”, og ”Den lille prins” og ”Alfons Åberg” er også på programmet.

Lancerer Teaterklub

Man kan købe billet til en enkelt forestilling, men der er også forskellige muligheder for at købe billetter til ekstra favorable priser, forklarer Teaterforeningen.

Den lancerer nemlig blandt andet en Teaterklub, og det er som altid også muligt at købe billigere billetter, hvis man køber til fire forestillinger på en gang. Unge under 25 år og studerende kan igen i år købe billet til 95 kr.

Teatrets billetsalg holder, som så mange andre butikker lukket i denne tid, så man kan købe billetter på www.hnt.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce