Annonce
Byudvikling

Ny samlingsplads i Aarhus: Gangstier og buske forsvinder foran Vor Frue Kirke

På kortet er den nye plads markeret med orange. Foto: Google Street View

Det skal være mere åbent og indbydende. Derfor fjernes buskene fra Vor Frue Kirkeplads og erstattes med græs.

Annonce

AARHUS: Anlægsgartnerne er allerede i gang. Resten af september skal de bruge på at forvandle Vor Frue Kirkeplads til en mere åben og indbydende plads.

Gangstier og buske må derfor lade livet til fordel for græs.

- Det er et af byens skjulte steder, som har et stort uforløst potentiale. Nu åbner vi pladsen op og skaber et byrum, som indbyder til ophold. Jeg er spændt på at se, hvordan århusianerne tager det til sig og gør stedet til deres eget, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Meningen med den nye plads er fx at den kan danne ramme om mindre arrangementer.

- Vi vil se, hvordan århusianerne bruger pladsen, inden vi iværksætter flere tiltag på pladsen. Nu bliver den i første omgang åbnet op, og hvis der efterfølgende for eksempel bliver efterspurgt siddepladser, er vi klar til at se på det, lyder det også fra rådmanden.

Den nye plads er et resultat af dialog mellem Vor Frue Kirke, Vestergadeforeningen og Teknik og Miljø. Forskellige muligheder har været på bordet.

Selvom anlægsgartnernes arbejde ventes at være færdigt med udgangen af september, vil græsset først være vokset frem i foråret 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce