Annonce
Aarhus

Ny Samsø-færge uden logo: Leveret hvid som en nykalket landsbykirke

Drilsk regn: Hvid som en nykalket landsbykirke måtte Samsølinjens m/f Samsø dokke ud uden skibsnavn, hjemhavn, logo eller rutenavn påmalet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Vejret forhindrede, at Molslinjens nyerhvervede Samsø-færge nåede at få påmalet nyt logo, rutenavn, hjemhavn og skibsnavn.

SAMSØ/SVENDBORG: Hov! Hvad er det? Hvid som en nykalket landsbykirke! Hvor er alle bogstaverne henne ...?

Færgen har hverken påmalet navn, hjemhavn, rederiets logo eller rutens nye navn, Samsølinjen. Og nu har den forladt Petersen & Sørensen Motorværksted og sat kursen ud af Svendborgsund. Helt anonym - bortset lige fra det obligatoriske IMO-nummer, skibets nummerplade, påmalet kommandobroen.

Den nu Molslinjen-ejede m/f Samsø fra ruten Kalundborg-Ballen kom til Frederiksøen i Svendborg for tre uger siden. Blandt flere opgaver var, at skibets thruster-system, de fire propeller, skulle have en omgang. Mere synligt var, at m/f Samsø i forbindelse med ejerskifte skulle ændre design fra Danske Færgers sorte, hvide og bolchestribede outfit til Molslinjens blåt og mest hvidt.

Selvom malerne hos Petersen & Sørensen har rullet og penslet løs, nåede de ikke i mål. Alle synlige spor fra Danske Færger-tiden er overmalet, men det meterhøje ”Samsølinjen” på skibssiderne samt ”Samsø” og ”Ballen” ved double-enderens stævn- og hæk-parti mangler.

- Forklaringen er, at vi i de sidste uger har haft det mest massive regnvejr i mands minde - kun afbrudt af få lommer med tørvejr, siger værftets salgsmanager Poul Sækmose, Marstal:

- Vi kan ikke male, når det regner, og regnen kan ødelægge noget af det, der er strøget, men ikke tørt. Derfor har det bare drillet og drillet, siger Poul Sækmose.

Påmaling af bogstaver og logo kræver ikke dokning og udføres ved første lejlighed .

M/f Samsø kom ud af Petersens & Sørensens store dok lørdag morgen og blev derefter forhalet til den sydøstlige kaj på Frederiksøen. Her blev den bl. a. gjort ren før afgang mod Kattegat. Når opholdet i Svendborg ikke kunne forlænges, skyldes det, at rutens chartrede vikar-færge, m/f Ane Læsø skal hjem til sin ø fordi dens storesøster, m/f Margrete Læsø skal på værft i Svendborg med forventet ankomst tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce