Annonce
AGF

Ny sejr over arvefjenden: Her er hele dækningen af AGF-Brøndby

AGF besejrede søndag aften Brøndby IF med 2-1 på Ceres Park. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD: Der er ikke noget i Aarhus, der luner så godt som en sejr i fodbold - og når sejren så kommer over Brøndby IF luner den ekstra.

Derfor var der søndag aften stor jubel og glæde på Ceres Park, da AGF for anden gang i denne sæson besejrede klubben fra den københavnske vestegn. 2-1 lød sejrscifrene og den sejr gætter vi her på redaktionen på, at mange gerne vil læse om.

Herunder har vi samlet hele vores dækning af kampen, så du hurtigt kan danne dig et overblik.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

Annonce

For anden gang i denne sæson: AGF slog Brøndby

Skjult af et par spillere sender Patrick Mortensen bolden i nettet til 2-0, og så lugtede det for alvor af sejr i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AGF har øjnene rettet mod tredjepladsen efter søndagens 2-1-sejr over Brøndby. Lige nu viser tabellen, at der kun er to point op til netop Brøndby IF, mens der er fem point ned til den syvendeplads, der lige præcis ikke giver adgang til medaljespillet.

Læs hele artiklen her.

Karakterbogen: Hausner var bedst mod Brøndby

Tilskuerne valgte Mustapha Bundu som bedste AGF'er, mens Århus Stiftstidende mente, at det var Sebastian Hausner, der var bedst. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Vel Hausners egentlige gennembrud som AGF-spiller. Virkelig stor kamp af den unge midtstopper. Var kompromisløs i sine dueller – både langs jorden og i luften – og var tilmed en trussel fremme i Brøndbys felt, når han stødte med frem, lyder vores bedømmelse, der giver karakteren 10.

Se de andre karakterer her.

AGF-kaptajn: Vi hører til i toppen

Niklas Backman ser AGF som et tophold. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Svenske Niklas Backman følte, at AGF var i defensiv kontrol mod Brøndby - og at holdet med to sejre over københavnerne i denne sæson har vist, at de kan spille med om de sjove placeringer.

- Vi er blevet mere stabile i vores præstationer, selvom der selvfølgelig er kampe her og der, hvor det ikke har været godt nok, og hvor man kan sige, at vi endnu ikke helt er på det niveau, vi gerne vil være. Men der er ikke så mange af de kampe mere. Det har været vores problem før. I den her sæson har vi spillet mange kampe på det niveau, vi gerne vil ramme, og som retfærdiggør, at vi ligger, hvor vi gør, sagde svenskeren efter søndagens sejr.

Læs hele interviewet her.

Hausner på kanten af et gennembrud: - Han gør det rigtig, rigtig, rigtig godt

Sebastian Hausner fik lidt af et gennembrud i sejren over Brøndby. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sebastian Hausner fik kæmpet sig over en af de store pukler, da han søndag holdt styr på Superligaens topscorer Kamil Wilczek.

Den 19-årige AGFer holdt polakken i kort snor, og kun Wilczeks reducering til 1-2 et kvarter før tid smed et lille saltkorn i en ellers meget imponerende indsats af teenageren.

Det kan du læse mere om her.

Kamp-analyse: AGF er ude med snøren, spillede som et tophold

Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Når århusianerne også beslutter sig for at vinde de her kampe med ret meget på spil, tilmed efter en tæt, fysisk betonet affære, er der åbenlyst top seks-potentiale i foretagendet.

Læs hele analyser her.

Kampen minut for minut: AGF sendte Brøndby hele vejen hjem i dramatisk kamp

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Genlæs hele live-bloggen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce