Annonce
Aarhus

Ny skiltebommert: Nu kan du komme til Lysstrup Station

Hvorhen? Skilt viser vej mod Lysstrup St. Privatfoto
På et nyt vejskilt i Lystrup har der sneget sig et ekstra "s" ind. Skiltet viser derfor vej til Lysstrup St.

LYSTRUP: I juli blev der grinet og klukket i Brabrand og resten af Aarhus. Et dengang nyopsat vejskilt på J.P. Larsens Vej i Brabrand viste vej mod Branbrand Nord.

Det ekstra n var smuttet ind ved en fejl, og entreprenøren SafeRoad måtte i hast fabrikere et nyt og fejlfrit skilt.

Nu er den så gal i den nordlige del af Aarhus Kommune - nemlig i Lystrup. Eller hedder det Lysstrup?

I hvert fald viser et nyopsat skilt på hjørnet af Sønderskovvej og Bygaden retningen mod Lysstrup St.

Skiltet er afløser for det gamle skilt, der ved hjælp af et symbol viste vej til toget.

Men hvad er der gået galt denne gang? Vi har spurgt driftschef for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Kim Gulvad Svendsen.

- Det skilt er ikke noget, vi er involveret i, kan han fortælle.

Selv om Aarhus Kommune ikke er ansvarlig for skiltet, er den alligevel gået i gang med at finde ud af, hvem der så har ansvaret.

- Der er tydeligvis en, der har haft en febrilsk adgang til s'et. Og det skal selvfølgelig rettes.

Annonce
Tidligere stod dette skilt på hjørnet af Sønderskovvej og Bygaden. Let aflæseligt og ingen fare for stavefejl. Foto: Google Maps

Skiltebommert arkiveret

Skiltebommerten fra Brabrand tidligere på sommeren er i øvrigt endt i et arkiv.

Da Branbrand var skiftet ud med Brabrand, kontaktede Kim Gulvad Svendsen nemlig Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv for at høre, om arkivet var interesseret i skiltet med stavefejlen.

Det var arkivet, og derfor er vejskiltet mod Branbrand Nord kommet i gode hænder og dermed bevaret for eftertiden.

Hvem der er årsagen til den nye skiltebommert i Lystrup, lover vi at følge op på, og så må fremtiden vise, om skiltet, der viser vej til Lysstrup St., også ender med at komme i arkiv.

I juli 2019 var den gal i Brabrand. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce