Annonce
Østjylland

Ny skovbørnehave har holdet på plads: Tre ud af fire ansatte kommer fra kommunens tilbud

Hadstens nye, private skovbørnehave, Hadsten Naturbørnehave, kommer til at have hjemme på Vinterslevvej, hvor Børnegården Vinterslev havde til huse før sammenlægningen med Børnehuset Ellebo i begyndelsen af 2016. Arkivfoto: Martin Ravn

Når det private initiativ Hadsten Naturbørnehave slår dørene op 1. februar, vil tre ud af fire nyansatte medarbejdere komme fra Favrskov Kommunes eksisterende skovbørnehavetilbud i Hadsten. Men afskeden med de tre gør kun kommunen stolt, fastslår kommunens områdeleder.

Hadsten: Der var formentlig nogle stykker, der fik kaffen i den gale hals, da folkene bag den kommende skovbørnehave Hadsten Naturbørnehave kort før juleferien kunne afsløre det hold, der fra og med 1. februar skal tage sig af privatinstitutionens første 25 indmeldte børnehavebørn.

Her stod det nemlig klart, at tre fjerdedele af den kommende skovbørnehaves personalegrundstamme kommer til at bestå af medarbejdere, som i øjeblikket er ansat ved Favrskov Kommunes skovbørnehavetilbud ved Børnehuset Vesterskovvej i Hadsten.

De tre medarbejdere havde ifølge områdeleder for Hadsten By i Favrskov Kommune, Flemming Rasmussen, kort forinden afleveret deres opsigelser til den daglige leder i Børnehuset Vesterskovvej. Men selvom man sagtens ville kunne have forstået, hvis tabet af tre erfarne kolleger havde skabt frustration i den kommunale daginstitution, har det ikke været tilfældet, bedyrer han.

- Vi har i en periode haft et forhøjet antal børn indskrevet i Hadsten, hvilket har betydet, at jeg har haft nogle folk ansat i midlertidige stillinger. Nogle af dem vælger vi så at fortsætte samarbejdet med, og derfor havde vi næsten det meste af holdet på plads allerede inden juleferien. Vi mangler faktisk kun at få en enkelt pædagogmedhjælper på plads, og det skal vi nok nå, siger Flemming Rasmussen.

Annonce

Respekt og stolthed

Allerede da en lille gruppe initiativtagere begyndte at planlægge etableringen af en privat skovbørnehave i Hadsten, lagde de vægt på, at der intet ondt blod var mellem det kommunale og det kommende private tilbud. Og selvom forældrene ved Favrskov Kommunes skovbørnehave nu skal give afkald på tre dygtige fagpersoner til fordel for den nye, private skovbørnehave, bedyrer kommunens områdeleder i Hadsten By, at det stadig er tilfældet.

- Jeg kan kun have stor respekt for, at der er nogle forældre, som har villet noget andet, og som derfor har gjort noget ved det, siger Flemming Rasmussen.

Han påpeger desuden, at etableringen af den private skovbørnehave faktisk giver grund til, at skovbørnehaven ved Børnehuset Vesterskovvej kan være stolte af den indsats, de yder i det daglige.

- Jeg kan forstå, at konceptet bliver noget, der ligner dét, vi har gjort i kommunalt regi, og når medarbejderne for tre fjerdedeles vedkommende også går igen, så tænker jeg, at de trods alt må have set noget godt i vores tilbud. Det gør mig faktisk stolt, siger Flemming Rasmussen.

Et sted for færre børn

Når Hadsten Naturbørnehave åbner 1. februar, vil institutionen i første omgang have plads til 35 børnehavebørn.

Senere er planen, at der skal gøres plads til flere børn, men man har fra bestyrelsens side besluttet, at antallet af institutionspladser ikke skal overskride 45. Hele baggrunden for etableringen af den private skovbørnehave var nemlig, at man syntes, at det kommunale skovbørnehavetilbud med plads til 67 børn var blevet for stort.

Den nye skovbørnehave har desuden lejet sig ind i den bygning, der tidligere husede Børnegården Vinterslev på Vinterslevvej 34 i den nordlige del af byen. Her er det planen, at børnehavebørnene hver dag skal mødes, inden de går ned til bussen og tager turen rundt til skove, marker eller andre områder i en 15-20 kilometers radius fra Hadsten.

Er vejret alt for dårligt til en tur ud af huset, er der et legehus og en indhegnet legeplads på Vinterslevvej, som børnene ifølge Hadsten Naturbørnehave kan gøre brug af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce