Annonce
Debat

Ny socialdemokratisk kandidat konstaterer: Det nytter at deltage i debatten om Aarhus

"Et tema, der går igen, og som bekymrer mig, er "den almindelige" borgers følelse af afmagt; en fornemmelse af at stå udenfor den politiske styring af hele den kommune, vi lever i. Det billede af den politiske virkelighed er ikke opstået af ingenting, men virkeligheden kan ændres. Og de eneste mennesker, der kan ændre den, er dig og mig", skriver Kim Bredahl Kristensen. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Jeg er opstillet som socialdemokratisk førstegangskandidat til kommunalvalget i Aarhus 16. november i år. I den forbindelse har jeg masser af samtaler om byen, kommunen, velfærden og alt det andet, vi kalder politik, med et bredt udsnit af byens borgere.

Et tema, der går igen, og som bekymrer mig, er "den almindelige" borgers følelse af afmagt; en fornemmelse af at stå udenfor den politiske styring af hele den kommune, vi lever i.

Det billede af den politiske virkelighed er ikke opstået af ingenting, men virkeligheden kan ændres. Og de eneste mennesker, der kan ændre den, er dig og mig.

Annonce

I disse år arbejdes der med borgerinddragelse, fællesråd, beboergrupper og mange andre tiltag. En del borgere kaster sig ind i dette arbejde; det handler om noget lokalt og er derfor vigtigt.

Det er vældig fint, bortset fra sandsynligheden for, at når mange forskellige grupper af resursestærke borgere rykker i hver deres retning, er det nemt at miste blikket for helheden. Når kommunens styre så kommer til, og helheden skal tilgodeses, bliver mange af de lokale ildsjæle, der engagerer sig, skuffede, og stadigvæk føler en alt for stor del af byens borgere sig udenfor.

Så mange borgere sukker efter flere "almindelige" mennesker i politik; det kan sagtens være dig, de venter på. Du kan være med til at styrke demokratiet nede fra og op; kom frisk! Der venter dig i al fald mere indsigt i og indflydelse på din kommune.

Der er heldigvis en anden mulighed for at engagere sig i udviklingen af hele vores kommune. Tirsdag 16. november kan du deltage i et kæmpestort borgerinddragelses-projekt: Du kan stemme ved kommunal- og regionsvalg!

Omkring 275.000 andre borgere har også den mulighed i Aarhus Kommune, og det vil da være ærgerligt ikke at benytte den. Gå partierne og kandidaterne efter i sømmene; det skulle være mærkeligt, om der ikke er mindst én, du kan spejle dig i.

Der er også en tredje mulighed for at være med til at udstikke kursen for den kommune, du er en del af: Du kan melde dig ind i det parti, der repræsenterer dine grundlæggende værdier mere, end de blot repræsenterer dine umiddelbare interesser. Brug gerne lidt tid på at vurdere, hvilket parti du deler værdifællesskab med.

Når jeg skriver værdifællesskab og ikke interessefællesskab, er det, fordi de to størrelser ikke altid er på linje i dagens aktuelle politiske spørgsmål. Værdierne er det fundament, de politiske partier bygger på, og i vores stræben efter at styrke vore værdier kan vi være nødt til at sluge en del kameler, når vores individuelle interesser bliver pressede.

Nytter og flytter det så noget? Det er i høj grad op til dig. Uanset, om du ikke kan drømme om at stille op som kandidat, kan du blive en del af dit partis interne debat og være med til at bestemme, hvem der skal stilles op til hvad.

Så mange borgere sukker efter flere "almindelige" mennesker i politik; det kan sagtens være dig, de venter på. Du kan være med til at styrke demokratiet nede fra og op; kom frisk! Der venter dig i al fald mere indsigt i og indflydelse på din kommune.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Debat

Dansk Erhverv er klar: Lad os sammen gå nye og grønne veje

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

For abonnenter

Flere og flere konflikter i hundeskovene: Bettina så sin elskede hund bløde voldsomt og få øret flænset af sin 'legekammerat'

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce