Annonce
Østjylland

Ny spidskandidat i SF: Klar til at udfylde kæmpestore sko

Aleksander Myrhøj bliver ny spidskandidat for SF til kommunalvalget til november. Arkivfoto
Manden i spidsen for SF bliver ikke overraskende Aleksander Myrhøj, der siden valget i 2017 har dannet makkerpar med Mads Nikolajsen, som han nu skal efterfølge. - Det bliver ikke nemt, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan klare det, siger den nye spidskandidat.

Norddjurs: Det kommer ikke som den store overraskelse, at det bliver SF's andet siddende kommunalbestyrelsesmedlem, Aleksander Myrhøj, der bliver partiets nye spidskandidat, efter Mads Nikolajsen i forrige uge meddelte, at han ikke genopstiller til kommunalvalget,

Aleksander Myrhøj har i lidt mere end tre år dannet kommunalpolitisk makkerpar med Mads Nikolajsen og skal nu stå i spidsen for det hold af kandidater, der skal omsætte SF’s lokale medlemsfremgang til mandater 16. november.

- Jeg er glad for og stolt over, at SF’s medlemmer har tillid til mig som arvtager efter Mads, der har udgjort en solid frontfigur ved flere kommunalvalg. Nu ser jeg frem til at samle holdet og få endnu flere på listen, siger Aleksander Myrhøj og tilføjer, at det er kæmpestore sko, han nu skal udfylde som arvtager efter Mads Nikolajsen, der har været i kommunalpolitik i samlet 27 år.

- Mads er fantastisk. Så ordentligt et menneske og altid velforberedt, og jeg kan kun drømme om at udfylde hans sko. Men jeg er ikke i tvivl om hverken mine evner eller min lyst, siger Aleksander Myrhøj.

Annonce

Flasket op i SF

Den nye spidskandidat opstillede første gang i 2017, hvor han blev valgt ind. I den nuværende kommunalbestyrelse er han medlem af miljø- og teknikudvalget og kultur- og fritidsudvalget.


Jeg er flasket op i SF i Grenaa. Lidt sigende er den første, der gav mig sutteflaske efter min mor, Mads Nikolajsen.

Aleksander Myrhøj, ny spidskandidat for SF


Politisk har han været aktiv i SFU Grenaa fra ganske ung.

- Jeg er flasket op i SF i Grenaa. Lidt sigende er den første, der gav mig sutteflaske efter min mor, Mads Nikolajsen, siger Aleksander Myrhøj.

Han er 29 år gammel, opvokset i Grenaa og uddannet pædagog. Han er gift og bor i Fjellerup med sin kone og parrets søn og er lige startet som pædagogisk leder af en vuggestue i Aarhus Kommune.

Aleksander Myrhøj stillede i 2019 op til folketingsvalget, men meddelte sidste efterår, at han ville tage en pause fra drømmen om landspolitik, da et liv med megen tid i København ikke harmonerer med at have en søn på snart seks år, der skal starte i skole til sommer.

- Det sluger megen tid at være folketingskandidat. Det kan være klokken fem om morgenen eller klokken 23 om aftenen, og det tager lige det sidste åndehul af tid, siger han om beslutningen om at sætte folketingskandidaturet på pause.

- Jeg vil ikke se tilbage om 20 år og se, at jeg ikke har været den forælder, jeg gerne ville være, siger han.

Annonce

Højt ambitionsniveau

Pausen fra landspolitik giver samtidig mere tid til at være lokalpolitiker, for ambitionsniveauet er der ikke skruet ned for.

- Min ambition har altid været at være velforberedt, og det vil jeg ikke gå på kompromis med, siger han.

Foruden Aleksander Myrhøj stiller formand for lokalforeningen, Jytte Schmidt, der i en periode har vikarieret for Mads Nikolajsen i forbindelse med sygdom, op til kommunalvalget. Hvem, borgerne i Norddjurs Kommune ellers kan sætte kryds ud for ved SF, er endnu ikke afgjort.

- Valgprogrammet er på vej gennem baglandet, og der er stadig pladser på kandidatlisten, så vi er ikke færdige med at bygge op endnu. Men det bliver vi, slår Aleksander Myrhøj fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce