Annonce
Aarhus

Ny Starbucks indrettes i respekt for den gamle bygning

Starbucks har nu åbent for naboerne th. Store Manager Sanne Tryk Nielsen

Borgportens Isenkram lukker, og i stedet åbner Starbucks - på det, koncernen bag kalder en »fantastisk placering«.

Aarhus' tredje Starbucks åbner, efter al sandsynlighed, i august 2016 - sådan lyder meldingen nu fra koncernen bag åbningen af Starbucks, Dansk Supermarked, efter at Århus Stiftstidende i går onsdag kunne afsløre, at Starbucks ville erstatte den gamle isenkræmmer på Borggade.

Ifølge Head of Franchise i Dansk Supermarked Group, Michael Hald, er Store Torv en fantastisk placering for Starbucks, og et held at Dansk Supermarked får lov at åbne her, fordi det er et centralt og attraktivt torv med masser af liv. Og han afviser ikke, at der kan komme en fjerde Starbucks i byen.

»Vi er glade for at vi har fået mulighed for at åbne endnu en Starbucks i Aarhus. Byen er meget speciel for os, og vi kommer til at åbne en smuk kaffebar med et design, som vil være forenelig med bygningens særlige arkitektur. Vi kunne ikke ønske os et bedre sted for Starbucks end på dette travle sted i hjertet af Aarhus, hvor flere gader mødes og gør det let for kunderne at stoppe op og tage en kaffepause,« siger Michael Hald.

Annonce

På trods af det store udbud af kaffebarer i byen, mener han stadig, at efterspørgslen er der. Så opstår muligheden for endnu en butiksåbning afviser han det ikke.

Dansk Supermarked overtager lejemålet af Borgportens hjørnebutik nr. 18 1. juni og alt efter, hvordan der ser ud i den gamle Insenkræmmer åbner Starbucks for kunderne midt-august.

»Det er en gammel bygning, så vi aner ikke, hvad vi overtager. Vi overtager fra 1. juni, når Bjarne Thomsen har tømt butikken, og så kan vi begynde at kigge ind,« siger Michael Hald og forklarer, at de lige nu kun har skitser at vurdere efter - der kan gemme sig mange overraskelser i vægge og på gulv.

Mange ærgrede sig tirsdag på stiftens Facebook-profil over nyheden om, at byens ældste isenkræmmer, Borgportens Isenkram på Store Torv, lukker og slukker. Det var udsigten til endnu en huslejestigning og med en pension i sigte, at isenkræmmer Bjarne Thomsen besluttede at dreje nøglen til butikken om, og han er ude af den grønne hjørnebutik senest 1. juni.

På Stiftens Facebook skrev Lars Kjær Dideriksen fx: »Jeg sagde Starbucks som en galgenhumoristisk joke tidligere i dag, da jeg hørte at hjørnet skulle sælges. Kædeforretninger over det hele. Hold kæft hvor bliver vores byer altså kedelige. Og så endda kædeforretninger, der ikke gider at betale skat til det danske samfund, hvor de tjener millioner. Hmm, »tak« for kaffe, ikke?«

En anden bruger skrev: »Hold nu k... hvor meget kaffe kan en Århusianer tåle.... måske et tema til Kulturhovedstad 2017 - på det hjørne burde der ligge en dansk virksomhed.«

En tredje: »Øvv ! Gider ikke det dårlig kaffe! Isenkram!!!« og en fjerde: »Tjah, så er DEN kvadratmeterleje også banket derop hvor kun de allerrigeste firmaer kan være med. Og bybilledet bliver mere og mere som alle andre steder.«

Netop den første kommentar hæfter Michael Hald sig ved og afviser på det kraftigste.

»Jeg bliver nødt til at pointere, at det er Dansk Supermarked, der driver Starbucks i Danmark, og vi betaler skat på lige vilkår med andre virksomheder. Hvad Starbucks International gør, kan jeg ikke svare på,« siger han og understreger, at de i indretningen af den nye Starbucks vil tage stort hensyn til den gamle bygning.

»Vi får en indretningsarkitekt til at kigge ind i bygningen, så det hele går op i en helhed med respekt for den gamle bygning. Er der noget, vi kan bibeholde som bibeholder det originale, så gør vi selvfølgelig det. Det bliver tænkt ind i alle henseender,« siger han.

Aftalen om overtagelse har ligget inderskrevet siden nytår. Men Michael Hald lægger ikke skjul på, at det har været en ønskeplacering længe. De negative kommentarer ægrer ham, men han hæfter sig ved, at det har været indehaver Bjarne Thomsens eget valg.

»I stor respekt for, at en æra er slut og at Bjarne har drebet en fantastisk butik i mange år, så må man bare sige, at når noget gammelt holder, kommer der noget nyt. Vi har bare været heldige at få fat i den gode placering. Vi plejer at blive taget godt imod og det forventer vi også her.«

Den nye kaffebar får også udendørs pladser på Store Torv og er den første Starbucks i Aarhus med egen butik.

Siden 2012, har Dansk Supermarked Group og Starbucks åbnet 14 Starbucks i Danmark - størstedelen af dem som en del af eksisterende Salling-, Føtex eller Bilka-varehuse.

Den grønne farve forsvinder ikke helt fra Store Torv. Den amerikanske kaffekæmpe Starbucks overtager hjørnebutikken efter Borgens Isenkram.Opslået af stiften.dk27. januar 2016
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Annonce