Annonce
Navne

Ny studenterformand vil kæmpe for internationale studerende

Krestina Vendelbo Christensen. Foto: Mette Marie Heinfelt, Studenterrådet, Aarhus Universitet

Fredag 21. februar fik Studenterrådet på Aarhus Universitet ny formand, Krestina Vendelbo Christensen, 24 år. Hun vil især kæmpe for de internationale studerendes rettigheder.

- I snart 90 år har vi kæmpet for de studerendes rettigheder. I dag er studerende ikke bare fra Danmark, men fra lande verden over. Så det er helt absurd, hvis de ikke også bliver hørt på universitetet, demokrati skal gælde for alle på universitetet, siger den nye formand, der læser engelsk med fokus på lingvistik på 8. semester.

Krestina Vendelbo Christensen mener ikke, at Aarhus Universitet har gjort nok for at integrere de internationale studerende i det universitetspolitiske system med studienævn og fagråd.

- Vi påtager os nu den opgave at give de internationale studerende en stemme gennem projektet International Committee. For det kan ikke være rigtigt, at man skal være andenrangsstuderende, bare fordi man ikke har dansk som modersmål og måske kun er her en kortere del af sin uddannelse, siger hun.

Studenterrådet har et slogan, der hedder "intet universitet uden de studerende", og det gælder i høj grad også for de internationale studerende, fortæller Krestina Vendelbo Christensen.

- Det internationale miljø på vores uddannelser er med til at ruste os til et arbejdsmarked med internationalt samarbejde. De studerende bidrager til vores udsyn og forståelse af verden omkring os og giver os nye perspektiver og viden.

Et af de steder, hvor det har haft store konsekvenser, at de internationale studerende ikke er blevet hørt, er på boligområdet.

- Det er først for nyligt gået op for os, at studerende, der kommer fra lande uden for EU, nærmest ikke har råd til at bo i Aarhus, fordi de ikke får SU. Det har vi overset, fordi der ikke tidligere har været et udvalg, hvor vi har hørt dem, siger Krestina Vendelbo Christensen, der selv bor i Tåsingegade, tæt på universitetet, men oprindeligt er fra Vallekilde, Nordvestsjælland.

Hun afløser Carina Molsen Nielsen på posten som formand for Studenterrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce