Annonce
Aarhus

Ny sur smiley og forhøjet bøde: Populær strandkiosk havde alligevel ikke styr på hygiejnen

Moesgaard Strandkiosk. Foto: Henrik Lund
Et opfølgende kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen gav atter anmærkninger for manglende hygiejne, men endnu en sur smiley og bøde til følge. Henrik Mensch, der driver kiosken, forstår ikke, hvorfor Fødevarestyrelsen pludselig ser et problem i 'belægninger', der har været der i årevis, og som han ikke mener er skimmel.
Annonce

AARHUS: Et besøg af Fødevarestyrelsen kostede i juli Moesgaard Strandkiosk en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner. Der blev ved den lejlighed konstateret store problemer med snavs og skimmel-lignende belægninger flere steder i kiosken.

Over på Fødevarestyrelsens besøg forsikrede indehaver af Moesgaard Strandkiosk Henrik Mensch om, at rapporten blev taget meget alvorligt.

- Jeg var så sent som i går ude for at tjekke, at alt er i orden. Der bliver gjort grundig rent hver dag, så Fødevarekontrollen kan bare komme, der er ikke noget at sætte en finger på nu, lovede han over for Århus Stiftstidendes læsere.

Et opfølgende kontrolbesøg, som Fødevarestyrelsen foretog 16. september, viser imidlertid, at Moesgaard Strandkiosk alligevel ikke fik styr på hygiejnen og besøget gav følgende ord med på vejen.

"I kølerum er der på reol samt hylder sorte belægninger af skimmellignende karakter og i blæser. Ved håndvask er på bagvæg ansamlinger af snavs samt i samlinger mellem væg og arbejdes bord er der sorte ansamlinger. Frysebox i baglokale er ligeledes snavset med ansamlinger og belægninger af produktrester, støv og fedt."

Ifølge kontrolrapporten lød svaret:

"Kan godt se de påpegede områder ikke fremtræder renholdte, men vi er opmærksomme på det og har forsøgt at komme omkring hele virksomheden."

Besøget resulterede i endnu en sur smiley og en ny bøde - denne gang på 7.500 kroner.

Annonce

"Minder om en hetz"

Århus Stiftstidende har efterfølgende været i kontakt med manden bag Moesgaard Strandkiosk Henrik Mensch, som tydeligvis ikke er tilfreds med situationen.

- Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige. Der er ikke tale om skimmel. Vi har skuret og skrubbet, og vi har brugt Rodalon, men de belægninger, som Fødevarstyrelsen taler om, er ikke skimmel og det er ikke en belægning, der kan fjernes, fortæller Henrik Mensch.


Hvorfor er det ikke noget, der er påpeget tidligere? De små belægninger har været der i alle de år, jeg har være lejer. Det minder mere om en hetz.

Henrik Mensch, Moesgaard Strandkiosk


Han fortæller, at rummet i øvrigt kun bliver brugt til blandt andet emballerede sodavandsdåser og at der ikke står fødevare på hylderne, og han forstår ikke ikke, hvorfor belægningen ifølge Fødevarestyrelsen pludseligt er blevet et problem.

- Hvorfor er det ikke noget, der er påpeget tidligere? De små belægninger har været der i alle de år, jeg har være lejer. Det minder mere om en hetz, mener Henrik Mensch.

Han påpeger, at der ikke er tale om egentlig belægning, men en misfarvning. Så for at komme det til livs, kræver det, at at de pågældende hylder og gulv skal fjernes. Eftersom han ikke ejer bygningen - det gør Aarhus Kommune - vil han nu tage kontakt til den.

- Vi er nødt til at forholde os til Fødevarestyrelsens kritik, men vores opgave er at rengøre, og den her fejl sidder i konstruktionen, og den er kommunens ansvar, siger han.

Annonce
Aarhus

Så er juletræet tændt i Aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Schouby: - AGF er i chok, men det bliver ikke et problem at finde en afløser for PC

Aarhus

Radikal profil forlader partiet: Jeg kan ikke sidde i gruppe med Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Aarhus

Væsentlige flere test i det seneste døgn: Aarhus har 92 nye coronasmittede

Annonce