Annonce
Navne

Ny sygepleje-professor forsker i respiratorbehandling

Pia Dreyer er ansat som professor i sygepleje på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital og samtidig tilknyttet intensivafdelingen på hospitalet i Aarhus. Foto: Aarhus Univesitet
Annonce

Pia Dreyer er ansat som professor i sygepleje på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital og samtidig tilknyttet intensivafdelingen på hospitalet i Aarhus. Og netop den tætte tilknytning til patienterne kommer såvel sygeplejefaget som patienterne på intensiv- og hjemmerespirator-området til gavn.

Pia Dreyer har i sin forskning særligt fokus på patienterne, og hun har bl.a. undersøgt og udviklet plejen til den vågne patient på intensiv og til patienter, som modtager respiratorbehandling i eget hjem. Den nyudnævnte professor beskæftiger sig med, hvordan sygeplejerskerne bedst tager sig af patienterne, og hun samarbejder med lægerne og andre fagprofessionelle på hospitalsafdelingerne, med forskerne på universitet og med private virksomheder i håbet om at skabe synergi mellem forskning, uddannelse og talentudvikling.

Det nye professorat, som er delvist finansieret af Region Midtjyllands Forskningsfond, giver hende mulighed for at udbygge og styrke forskningssamarbejdet om klinisk sygepleje nationalt og internationalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Annonce