Annonce
Livsstil

Ny takeaway i Borggade: Suppe-nørderne kommer

Michael Hübertz (t.v.) står bag Soup Nerds. Her ses han med to fra produktudviklingsholdet. Foto: Soup Nerds

Soup Nerds hedder en ny butik, der i Borggade tilbyder økologiske, kødløse supper som takeaway.

AARHUS: Efteråret har for alvor meldt dets ankomst, og vinteren er lige om hjørnet med blæst, frost og måske endda sne.

Årstiden er som skabt til varm suppe, men har man ikke evnerne eller lysten til selv at kreere suppe derhjemme, er førstehjælpen på vej.

I Borggade, hvor Café Ganefryd tidligere holdt til, åbner butikken Soup Nerds, eller suppe-nørder på dansk, der med egne ord sælger gourmet-supper som takeaway.

Supperne er dog ikke kun til kolde vinterdage, for under mantraet ikke to skefulde er ens tilbyder Soup Nerds fire supper per sæson, og til hver suppe hører fire slags fyld og fire slags topping, som man selv kan blande, som man har lyst.

Annonce
Soup Nerds har fire supper på programmet til hver sæson. Her ses opstarts-supperne, de fire vintersupper med henholdsvis løg, svampe, græskar og jordskokker. Pressefoto: Soup Nerds

Kødløse supper

Bag butikken står Michael Hübertz, der havde en stand på dette års Aarhus Street Food Festival, også med navnet Soup Nerds. Han lover supper, der er af lokale råvarer og er økologiske, desuden er de uden kød, men med masser af smag.

- Vi har en ambition om at gøre det let at spise godt. Kunden skal have en madoplevelse, hvor man bliver mæt og samtidig får masser af smag. Vi prøver at udvide suppe-begrebet til at omfavne meget mere end den klassiske, blendede oplevelse, som mange forbinder med suppe, siger Michael Hübertz i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at målet er at skabe et supplement til klassisk takeaway - hvor der både er tænkt på miljø og velbefindende.

- Men den primære grund til at købe en suppe fra Soup Nerds skal være, at det simpelthen er én af de bedste supper, du nogensinde har smagt, lyder det.

Supperne er udviklet i samarbejde med innovationsmiljøet inden for fødevarer med støtte fra FFI (Future Food Innovation) samt flere kokke, blandt andre Morten Frølich Rasted fra Michelin-restauranten Domestic.

Michael Hübertz håber på længere sigt at gøre Soup Nerds til en kæde, men i første omgang åbner butikken i Borggade i begyndelsen af november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce