Annonce
Østjylland

Ny tilbygning til Kulturhuset Skanderborg indvies 31. august

31. august indvies tilbygningen til Kulturhuset Skanderborg. PR Foto

Skanderborg: Kulturhuset Skanderborg indvier lørdag 31. august sin nye tilbygning og holder åbent hus i de nye backstage-lokaler kl. 10.30-14.30.

Igennem det seneste år har området nedenfor Kulturhuset været præget af byggeaktiviteter.

I efteråret 2018 blev der opført en støttemur af beton op imod Kulturhusets fundament som forberedelse til byggeriet, der blev afsluttet hen over sommeren i år.

Byggeriet består af nye backstage-faciliteter i forbindelse med Store Sal. Ovenpå den nye tilbygning er der lavet en stor terrasse, der allerede er taget i brug.

Kulturhuset har i august færdigindrettet de nye lokaler, der er et længe næret ønske. Med de nye rammer kan Kulturhuset matche kunstnernes forventninger.

Den officielle indvielse foregår kl. 10.30 ved kultur-, sundheds- og beskæftigelsesudvalgsformand Tage Nielsen (R).

Kulturhusets mange aktiviteter i Store Sal, biografen og i mødelokalerne er baseret på godt 200 frivilliges indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce