Annonce
Aarhus

Ny tiltag mod drukneulykker: 50 selvlysende stiger sættes op på havnen

Det er stiger som den på billedet her, der skal gøre det nemmere at komme op af havnen i Aarhus. Foto: Trygfonden
50 nye stiger skal være med til at øge sikkerheden på havnen i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Hvert år falder mange mennesker i havnen i Aarhus. De fleste redder sig op igen, men drukneulykker har de seneste 15 år kostet otte mennesker livet. Den statistik bliver der nu sat et nyt tiltag ind for at ændre på.

I løbet af denne uge bliver der sat 50 selvlysende stiger op langs med havnefronten. Netop denne type stiger har været testet igennem de seneste to år, og i Aarhus har der været opsat 25 af dem ved åen og havnefronten, for eksempel ved Dokk1 og Navitas. Og nu kommer der altså 50 mere.

- Byens størrelse, placering i forhold til vandet og det særlige fokus på at udvikle by og havneområde har gjort Aarhus til et perfekt sted at teste vores redningsstiger. Resultaterne er blevet brugt til at finjustere og færdigudvikle stigen, og sammen med Aarhus Kommune og Østjyllands Brandvæsen er vi nu klar til at opsætte 50 nye redningsstiger, som forhåbentligt vil bidrage til at skabe tryghed og forebygge drukneulykker i Aarhus, siger René Højer, der er programchef i Trygfonden, der står for stigerne.

Annonce

Testet i en halv meter is

En fjerdedel af alle drukneulykker i Danmark sker i havnene, og derfor er det et alvorligt problem, som de nye stiger skal være en del af løsningen på. De er udviklet som en del af en arkitektkonkurrence, og er blevet testet grundigt - for eksempel har man på et tidspunkt haft en af dem stående i en halv meter is i Sverige for at sikre sig at de kan klare sig i hårdt vejr. De er synlige fra både vand og land, og derfor ser rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), stigerne som et godt skridt mod en løsning.

- Vi er meget opmærksomme på, hvordan vi kan øge sikkerheden ved havnefronten, uden at vi sætter hegn op over det hele. Et enkelt tiltag kan ikke stå alene, og derfor er vi meget glade for samarbejdet med Østjyllands Brandvæsen og Trygfonden og ikke mindst for, at vi nu får opsat yderligere 50 nye synlige redningsstiger langs havnefronten og på Aarhus Ø, siger han.

De nye stiger starter med at blive sat op i løbet af den kommende uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce