Annonce
Sport

Ny træner kræver sprudlende fodbold i Barcelona

Albert Gea/Reuters
Et godt resultat er ikke nok for Barcelonas nye cheftræner, Quique Setien.

Barcelona tog tidligere på ugen afsked med Ernesto Valverde og erstattede ham med Quique Setien, som i sommer forlod Real Betis.

Søndag aften står den 61-årige spanier for første gang i spidsen for den catalanske storklub, når holdet møder Granada i Primera Division i jagten på tre point. Men for Setien er en sejr ikke nok.

- Hvis vi spiller dårligt, går jeg ikke glad hjem, og jeg vil aldrig fortælle mine spillere, at resultatet var det værd, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP på et pressemøde.

- Vi ved alle sammen, at hvis man spiller godt, er der større chance for at vinde. Sådan vil jeg forklare det. Jeg vil forsøge at få mit hold til at spille godt, for så er det mere sandsynligt, at vi vinder.

Barcelona er tre point fra førstepladsen og er videre til ottendedelsfinalerne i Champions League, men klubben og Valverde valgte alligevel at gå hver til sit.

I ligaen jagter Barcelona ærkerivalen Real Madrid, og Setien har en god fornemmelse før sin første kamp i spidsen for det forsvarende mesterhold.

- Ugen er gået rigtig godt. Det har været meget bedre, end jeg forventede, for når du kommer til et nyt hold, er det altid usikkert, hvordan spillerne reagerer.

- Men jeg er overrasket over deres vilje til at arbejde og acceptere de ændringer, som en ny træner foreslår, når han ankommer til klubben, siger han.

Quique Setien, der har ry for at bringe en pasningsorienteret og offensiv tilgang til sine klubber, deltog selv i spillet i træningen i den forgangne uge.

- Jeg har fodbolden i mig. Jeg ved, hvor gammel jeg er, men jeg har brug for energien.

I den kommende tid må han imidlertid undvære et af holdets offensive esser, idet Luis Suarez er meldt ude med en knæskade i fire måneder.

Samtidig døjer Ousmane Dembélé med en skade i baglåret.

Kampen mellem Barcelona og Granada fløjtes i gang på Camp Nou klokken 21.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce