Annonce
Aarhus

Ny trafikprognose varsler sammenbrud i Aarhus: Rådmand har ønsker for 16 mia. kroner

Trafikken er så tæt i Aarhus at busser har svært ved at komme fremFoto: Axel Schütt
Aarhus skal investere massivt i infrastruktur, hvis byen ikke skal bryde sammen af trafikkøer. Nye beregninger tegner et alvorligt billede af sammenbrud på alle overordnede vejforbindelser i 2035, hvis der ikke investeres massivt.

AARHUS: Dagligt holder pendlere i biler og busser i kø i kampen for at nå til og fra Aarhus, og myldretidstrafikken har efterhånden nået et mål, der ikke er acceptabel. Helt nye beregninger siger, at trafikken i Aarhus reelt bryder sammen i 2035.

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V) har derfor fremlagt løsningsforslag for i alt 16 mia. kroner, der vil gøre det muligt at prioritere de nødvendige investeringer.

For eksempel siger de nye prognoser, at Ringgaden og Ringvejen skal have plads til 25 procent flere biler i morgentrafikken.

Udover en udbygning af det århusianske vejsystem, er der forslag om nye letbane/BRT-etaper og en kraftig udbygning af kommunens cykelstier.

- Vi er en by i voldsom vækst. Frem til 2050 bliver vi 110.000 flere borgere i kommunen, og vi bliver et stadigt kraftigere centrum i den østjyske byregion. Det er dyrt af vokse så kraftigt, og det er vi nødt til at forberede os på allerede nu, hvis vi ikke skal blive kvalt af vores egen succes, forklarer rådmand Bünyamin Simsek.

Han præsenterede i dag på et pressemøde beregninger for den trafikale udvikling i Aarhus frem mod 2050, som Teknik og Miljø ved hjælp af en ny trafikmodel har udarbejdet. Sammen med beregningerne præsenterede han et katalog med konkrete bud på, hvad der skal til for at vende udviklingen.

Århus Stiftstidende følger op med en række artikler i løbet af tirsdagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce