Annonce
Aarhus

Ny treårig billedkunstlinje for unge

Aarhus Billed- og Medieskole modtager midler til deres kunstneriske linje for unge talentspirer mellem 16 og 22 år og kan nu fremover tilbyde et treårigt billedkunstnerisk grundkursus for byens kreative unge. Pressebillede
Annonce

AARHUS: Som led i Aarhus Kommunes kulturpolitik 2017-2020 har man valgt at afsætte midler til en BGK - et Billedkunstnerisk Grundkursus - for unge. Midlerne går til Aarhus Billed- og Medieskole med et årligt beløb til driften af en opgraderet talentlinje.

Skolen har allerede fokus på udvikling af talent på billedkunstområdet og vil fra sommeren 2017 udvide den toårige talentlinje med et ekstra år. Nu går arbejdet i gang med at udvikle en 3-årig BGK på linje med Musikskolernes MGK.

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmed, som har været med til at udforme den nye kulturpolitik, siger om Aarhus Billed- og Medieskoles arbejde:

- Der bliver sået frø og talentspirer, så kunst og kultur også i fremtiden kan skabes af lokale kunstnere i Aarhus.

Leder af Aarhus Billed- og Medieskole Hanne Algot Jeppesen ser støtten som afgørende for de unges talentudvikling.

- Den treårige BGK er med til at fuldende de indsatser, vi finder væsentlige og det åbner for helt nye muligheder for de kreative 16-22-årige i Aarhus og omegn, fortæller hun.

Den nye linje er et fritidsforløb udviklet til at man som ung - med et kunstnerisk gen - frem mod videregående uddannelser, kan udvikle sine evner og muligheder sideløbende med gymnasiet, HF og lignende.

Aarhus Billed- og Medieskole ser frem til at fejre de nytilkomne midler samt skolens 10 års fødselsdag ved åbningen af en fødselsdagsudstilling i Aarhus Rådhushal 27. april kl. 15.30-17.45 med åbningstale af kulturrådmanden.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce