Annonce
Aarhus

Ny treårig billedkunstlinje for unge

Aarhus Billed- og Medieskole modtager midler til deres kunstneriske linje for unge talentspirer mellem 16 og 22 år og kan nu fremover tilbyde et treårigt billedkunstnerisk grundkursus for byens kreative unge. Pressebillede

AARHUS: Som led i Aarhus Kommunes kulturpolitik 2017-2020 har man valgt at afsætte midler til en BGK - et Billedkunstnerisk Grundkursus - for unge. Midlerne går til Aarhus Billed- og Medieskole med et årligt beløb til driften af en opgraderet talentlinje.

Skolen har allerede fokus på udvikling af talent på billedkunstområdet og vil fra sommeren 2017 udvide den toårige talentlinje med et ekstra år. Nu går arbejdet i gang med at udvikle en 3-årig BGK på linje med Musikskolernes MGK.

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmed, som har været med til at udforme den nye kulturpolitik, siger om Aarhus Billed- og Medieskoles arbejde:

- Der bliver sået frø og talentspirer, så kunst og kultur også i fremtiden kan skabes af lokale kunstnere i Aarhus.

Leder af Aarhus Billed- og Medieskole Hanne Algot Jeppesen ser støtten som afgørende for de unges talentudvikling.

- Den treårige BGK er med til at fuldende de indsatser, vi finder væsentlige og det åbner for helt nye muligheder for de kreative 16-22-årige i Aarhus og omegn, fortæller hun.

Den nye linje er et fritidsforløb udviklet til at man som ung - med et kunstnerisk gen - frem mod videregående uddannelser, kan udvikle sine evner og muligheder sideløbende med gymnasiet, HF og lignende.

Aarhus Billed- og Medieskole ser frem til at fejre de nytilkomne midler samt skolens 10 års fødselsdag ved åbningen af en fødselsdagsudstilling i Aarhus Rådhushal 27. april kl. 15.30-17.45 med åbningstale af kulturrådmanden.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Første dansker undersøges for coronavirus i Aarhus: Patienten har det godt, siger overlæge

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce