Annonce
Erhverv

Ny Trend: Espresso House åbner kaffebar i Aarhus-bank

Om halvanden uge åbner Espresso House i Arbejdernes Landsbanks lokaler. De to brands går sammen, og der vil være en bankrådgiver til rådighed, når du drikker din kaffe - også i weekenderne. PR-foto
Nu kan du købe din café latte fra Espresso House, mens du får en snak med bankrådgiveren i Arbejdernes Landsbank på Strøget. Kaffebaren åbner i banken.

AARHUS: Hovsa, hvad sker der lige her? Espresso House åbner en kaffebar pladask i Arbejdernes Landsbanks nye afdeling på Strøget i Aarhus.

Sammenblandingen af banksnak og kaffebønner er eksemplet på en ny tendens i detailhandlen, hvor koncepter - og kendte brands - går sammen. For at hente flere kunder fra strøget ind i butikken, siger mæglerfirmaet EDC Erhverv, der har stået for udlejningen. Banken har således også mandskab på i weekenderne.

Espresso House, der har opkøbt Baresso og har skiftet navn flere steder i byen, flytter ind i Arbejdernes Landsbank 11. maj på Søndergade 15 over for Salling.

- Vi vil gerne skabe en anderledes bank og har udviklet kundeuniverset AL2, hvor vi tænker bank på en ny, åben og uformel måde ved at blande bank og cafémiljø. I sommer åbnede vi den første AL2 sammen med konditorkæden Emmerys ved Nørreport i København, og det har været en stor succes, som vi gerne vil gentage i Aarhus, siger Henrik Schneller, facility-chef i Arbejdernes Landsbank.

Kaffebaren på Søndergade ligger i stueetagen. Loungemiljøet på 1. sal bliver dog åbent for alle - ikke blot kunder, men også andre, som bare vil hænge ud, nyde en kop kaffe, holde møde eller koble sin pc til wifi.

- Vi har i forvejen fem coffee shops i Aarhus, men synes, at det er en supergod mulighed for at prøve noget nyt, endda på en meget attraktiv beliggenhed med mange forbipasserende, siger store manager Louise Grosse fra Espresso House.

Universet med kaffebar og bank er i øvrigt ikke helt ukendt. Da Jyske Bank for en årrække siden skiftede udtryk, blev kunderne også mødt med tilbuddet om blandt andet kaffe. Det var dog ikke en kaffebar-kæde, der åbnede i Jyske Bank, som stadig byder på kaffe. Og i Salling bor kaffekæden Starbucks også med sit udvalg.

Annonce

Mægler: Modtræk til nethandel

På Strøget vil banken også have weekendåbent og lange åbningstider – ligesom kaffebaren. Samarbejdet viser en ny tendens.

- Samarbejdet mellem Arbejdernes Landsbank og Espresso House samt Emmerys er udtryk for en ny tendens i detailhandlen, som i stigende grad blander forskellige koncepter – ikke mindst som modtræk til øget nethandel. Ved at samle flere tilbud på ét sted skaber man en bedre kundeoplevelse og et større kundeflow, og samtidig gør man det nemmere for kunden at få ordnet flere ting på en gang eller at kombinere hyggelige cafébesøg med mere praktiske gøremål, siger Frank Heskjær, retailchef i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Kaffebaren åbner lørdag 11. maj klokken 8 med gratis croissanter og poser med luksuskaffebønner til de første 100 betalende gæster, med særlige tilbud til kunder i Arbejdernes Landsbank og med åbningstilbud til alle besøgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce