Annonce
Livsstil

Ny uddannelse med fokus på bæredygtighed

I august 2019 begynder en ny HF-uddannelse til unge, hvis hjerte brænder for bæredygtighed. Pressefoto: HF & VUC Fyn

HF BITE er navnet på en ny toårig HF-uddannelse, som HF & VUC Fyn tilbyder fra august.

Bæredygtighed og socialt ansvar er nogle af nøgleordene i disse år, og derfor tilbyder HF & VUC Fyn nu en ny HF-uddannelse netop med fokus på bæredygtighed.

Uddannelsen har fået navnet HF BITE, som står for bæredygtighed, internationalisering, teknologi og etik. Målet er at tiltrække unge, der ønsker at involvere sig i samfundet både lokalt og globalt og som brænder for at skabe et bæredygtigt samfund.

Undervisningen tager udgangspunkt i FN's 17 verdensmål og målet er, at de unge opnår viden og kompetencer til at begå sig i en globaliseret og bæredygtig verden.

- Vi oplever stor interesse for arbejdet med bæredygtighed og verdensmålene, og nu har vi udviklet en helt ny uddannelse for dem, der har lyst til at fordybe sig i emnerne, udtaler Gitte Bruus Albrechtsen, der er afdelingsleder på HF &VUC Fyn, i en pressemeddelelse.

De 17 verdensmål handler blandt andet om at afskaffe fattigdom, sikre ansvarligt forbrug og produktion, bæredygtige byer og lokalsamfund samt ligestilling mellem kønnene.

Annonce

Store projekter

I løbet af uddannelsen, der varer to år, arbejder eleverne med fire store projekter, der griber fat i en aktuel problemstilling. Projekterne foregår i samarbejde med en virksomhed eller organisation.

HF-uddannelsen har alle de obligatoriske fag og er adgangsgivende til en lang række videregående uddannelser.

For at blive optaget på uddannelsen skal man opfylde de generelle krav til en toårig HF-uddannelse. Derudover bliver ansøgerne kaldt til en optagelsessamtale, hvor skolen vurderer studiekompetencer og motivation.

Første hold starter i august 2019, og undervisningen foregår i Odense. Ansøgningsfrist er senest 1. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce